Ve finále nás čeká další šok. Naštvaný student Michal naplive soupeřům do jídla a nedá jim slíbené pití, protože „je to pro ně škoda“. Co ještě nás na jihu čeká? Dva bytu v provensálském stylu, dvě sýrové rolády, tři vývary, určitě bude s čím porovnávat – a kreativní zábava u stolů. Úkolem týdne budou cmundy, placky, škubánky, prostě jídla z brambor, samé jihočeské kulinářské stálice. Naplival Michal do talíře těm správným lidem? Dívejte se na Prostřeno!
Prostřeno – 16.5. 2016 – Tomáš:
V pondělí 16.5. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno suverén Tomáš (41). První hostitel, servisní technik Tomáš, návštěvu pozve do romantického království ve stylu Provence, na kterém má zásluhu především jeho přítelkyně. Tak trochu se k potetovanému a ostře působícímu chlapíkovi pohádkové prostředí kolem nehodí, je to zajímavý kontrast.
Poněkud nervózní Tomáš patrně není moc zkušený kuchař, i když svoji večeři v pořadu Prostřeno s datem 16.5. 2016 zvládne. „Zjistil jsem, že soutěžící budou soutěžit,“ uvědomí si po prvních kritických komentářích a uznává, že je to OK. Sám je hráč a míní hrát. V předkrmu je málo pomazánky a pečivo není domácí. Nejmladšímu z mužů - Michalovi v „KOKO vývaru“ chybí petrželka, Tomáš mu pro ni zajde, je to jen opomenutí.
Hlavní chod - závitek z krůty s vařeným bramborem v pořadu Prostřeno s datem 16.5. 2016 většině chutnal, ale nejmladší Miroslava vypadá, že bude velká kritička - tu tedy nezaujal. Kreslení chňapek je krotkou zábavou opět spíš ve stylu hostitelovy partnerky, od Tomáše všichni čekali něco akčnějšího.
Dezert, který je napsaný pozpátku, je pro někoho zatím nejlepším chodem startovací večeře, jejíž atmosféra je spíš vlažná, ale soupeřivá. O Jihočeších se toho zatím moc nedovíme…