To by mohlo potěšit teprve šestnáctiletou Báru, která je vegetariánka a zajímá ji racionální strava. Jak to ovlivní atmosféru u stolu? Bude poslední účastnice nekompromisní a maso nepozře, nebo se přizpůsobí? První kuchařka je už v důchodu a miluje vepřové, způsobí jídelníčky i věkové složení téhle východočeské party nějaký konflikt? Co se kuchařského umění týče, soutěžící jsou dost vyrovnaní, meníčka lákavá i vydařená.
O to napínavější soutěž a bodování bude… A v sobotu se tahle parta sejde k Poslední večeři. Tedy pozvánku dostanou všichni a budou také zvědaví, zda všichni nakonec dorazí. Setkání proběhne u Báry. A řešit se budou staré hříchy nebo spíš nedorozumění. Chybět nebude ani legrace a pořádná porce dobrého jídla.
Prostřeno 16.12. 2016 - Barbora - Pardubický kraj:
V pátek 16.12. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno benjamínek a tolerantní vegetariánka Barbora (16). Páteční večeři připraví benjamínek Barbora. Sama vegetariánka už od tří let, protože vyrůstala na venkově a nebylo jí jedno, jak končí její zvířecí mazlíčci, tak se konzumace masa radši vzdala, přestalo jí chutnat.
V Prostřeno! to ale soupeřům nekomplikuje, tento týden udělá výjimku a maso nejen ochutná, ale i uvaří. Předkrm a polévka jsou racionální a bezmasé, naštěstí ale též dobré. Po lehkém jarním salátu s kozím sýrem a brusinkami a brokolicovém krému následuje kuřecí maso ve sweet chilli omáčce s kuskusem, jde o pikantní jídlo ovlivněné světovou kuchyní.
Studentku gymnázia totiž vaření a všechno o výživě opravdu baví. Tradiční a dnes zase moderní je dezert - jablka v županu s ořechy a rozinkami. Jak si ale Bára poradí s celým večerem? Hosty přivítá v příjemném prostředí, ale tradiční hře na pravdu se během pátečního finále nevyhne. Dozvíme se konečně něco víc o Kubovi?
A kdo to tento týden v Pardubickém kraji vyhraje? Dívejte se, bude i perníček…Sledujte Prostřeno! Každý všední den na Primě v 17.45 a v sobotu také Prostřeno! - Poslední večeře v 17.35, kde si to hostitelé definitivně vyříkají.