Na poslední chod se totiž čtyři z pěti rozhodli pro jablečné pečené moučníky a koláče, i když s mírnými modifikacemi a variacemi. Není jen sezona jablek, zvěřiny a hub, ale i dýně, což je úkol týdne. Dýňová polévka, která se ale kupodivu na jídelníčku tentokrát neobjeví, je známá, což už tak neplatí pro ostatní recepty z dýně. Paradoxně jeden z nejlepších úkolů udělá Pavla, která nemá dýni vůbec v oblibě, ale usmaží z ní chutné bramboráčky, ke kterým se možná ještě někdy doma vrátí.
Ve čtvrtek, kdy normálně emoce vybuchují, se u Alžběty zasmějeme a můžeme se těšit na vstřícnost a dobrou náladu. Kritika vtipálka Robina se zvrhne v parodii a nadsázku, někteří remcalové a taktici se v tom určitě poznají…
Prostřeno – 16.11. 2015 – Kristýna:
V pondělí 16.11. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno učitelka Kristýna (30). Svobodná, bezdětná a zadaná učitelka Kristýna učí druháky a v pondělí je trochu nervózní, určitě by se nechtěla před svými žáčky ztrapnit. V jejím malém bytě v Benešově, kde budou zatím neznámí hosté stolovat, je příjemné.
Během prvního dne vládnou v pořadu Prostřeno s datem 16.11. 2015 vzájemné sympatie, jen nejstarší Pavla by u stolu uvítala aspoň někoho své generace. Kristýna, která má jako první do svého menu zakomponovat dýni, kupodivu nevyužije svůj zeleninový krém, kam by taková dýně Hokkaidó skvěle zapadla.
Celé menu je v pořadu Prostřeno s datem 16.11. 2015 lehké, hostitelka nesnáší tučné maso, ale v hlavním chodu je několik chyb. Prý pokaždé, když vaří, tak se řízně, a pokaždé, když peče, tak se spálí. Bude to tak i v pondělí? Kristýna chtěla návštěvě dopřát, ale celá kuřecí prsa se dost nepropekla, přesto jsou trochu suchá: Navrchu je krusta, ale pokus o bylinkovo-houskovou nádivku úplně nevyšel.
Lehkým zklamáním je v pořadu Prostřeno s datem 16.11. 2015 i předkrm – sýrové suflé nikoho neohromí, hosté cítí spíš vejce než sýr. Šťouchané brambory jsou s pórkem, který má Kristýna ráda. Nejlépe dopadne jablečná roláda s vanilkovým přelivem a zmrzlinou. Ale zábavu mladá paní učitelka zorganizovat umí… Hádání filmů na úrovni hosty zaujme, vítězové navíc obdrží chutnou a nápaditou odměnu.