Žádné velké kuchařské experimenty kromě kouzlení s vývary nečekejte, bude to spíš klasické vaření, o to výživnější ale bude úkol týdne – thajská kuchyně, která je pro účastníky velkou neznámou. Novinkou premiérových cyklů Prostřeno! jsou nedělní díly, kdy soutěžící dostanou příležitost si všechno naposledy vyříkat. Jak zvládnou společné sledování pořadu? Znovu u jednoho stolu, tváří v tvář pravdě a svým rivalům v díle Prostřeno! - Poslední večeře.
Prostřeno – 15.8. 2016 – Libor:
V pondělí 15.8. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno zedník a nastávající otec Libor (33). Výsledek Liborovy snahy vždy neodpovídá vynaloženému úsilí. Úkol týdne soupeřům hned vyzradí a navíc poplete zadání - místo thajské kuchyně vaří údajně kantonskou, nudle s kuřecím masem.
Na své menu v pořadu Prostřeno s datem 15.8. 2016 využije jako správný hospodář kuře celé, prsa padla na úvodní „kuřecí jednohubky s jarním salátkem a sýrovým dipem“, které asi dopadly nejlépe. Ovšem kdyby Igor, který má zjevně obsesi ze všeho připáleného, neobjevil kousek zčernalé slaniny. Polévka s domácím kapáním byla chutná a kapání se povedlo, jen ho bylo jaksi až příliš a ve vývaru ze skeletu skoro stála lžíce.
Hlavní chod – „klasický španělský ptáček se zeleninovou rýží“ - moc klasický nebyl, protože byl z vepřového masa, což pobouřilo Petra, navíc omáčka byla za a) moc mastná a za b) prý bez chuti. Ale porce byly v pořadu Prostřeno s datem 15.8. 2016 velké, nikdo nehladověl. Nejhůře asi dopadla „domácí bublanina trochu jinak“. Na oko byla krásná, ale směle by se mohla nazývat havířská, protože spodek tvořila spálená krusta, která celý výsledek spolehlivě zazdila.
Zábavu předvedla Liborova malá sestřenice - mažoretka a všichni si mohli vyzkoušet, že ovládat mažoretkovou hůlku není vůbec jednoduché. Stejně jako vaření v pořadu Prostřeno! To už nervózní Libor poznal, a když to měl za sebou, citelně si oddechl.