Na okamžik zakoketují dokonce s myšlenkou otevřít si společnou restauraci. Ale to bylo jistě s nadsázkou, protože první a nejstarší účastník Vladimír má v tomto směru vlastní plány a nejmladší Bohuslav má zase radši koně než kuchtění. Slávek se od ostatních trochu liší, protože je z vesnice, baví ho dostihový sport a o koně se denně stará. Má k přírodě nekomplikovaný vztah a občas konzumuje i koňské maso a nevidí na tom nic špatného.
To nejde do hlavy Danielovi, který je vegetarián a vyznavač zdravé stravy a teoretizuje o ekologii planety. Slávka u stolu provokuje - sice spíš z legrace, jenže Bohuslava se to dotkne, až se z toho skoro rozpláče, neboť je to citlivý kluk. To jsou ale jediné mráčky na jihomoravském nebi, tahle pětka se nejspíš ještě někdy sejde. Má co slavit, protože konec bude velmi překvapivý. Co se stane ve finále? Dívejte se!
Prostřeno – 15.3. 2016 – Bohuslav:
V úterý 15.3. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno „koňák“ Bohuslav (20). Těší se hosté do Těšan? V Těšanech, kam se vypravíme v úterý, bydlela skutečná Maryša, neblaze proslavená postava ze hry bratří Mrštíků. Doufejme, že Bohuslavovi hosté dopadnou při večeři lépe než starý Vávra.
Bohouš nebo také Slávek se naučil vařit od paní, která tu provozovala restauraci, a občas jí u toho prý pomáhal. Docela si věří, i když přiznává, že ve své malé skromné kuchyňce netráví moc času. Aby si návštěva v hostitelově pětadvacetimetrovém pokoji měla kam sednout, nejprve se musí vystěhovat postel. Přesto tu Slávek zvládne uvařit chutnou zelňačku, upéct rolované vepřové kolínko i pomalu pečený bůček na salátu z červené čočky, což bude hlavní chod.
Bůček by prý mohl být bez kůže, ale čočkový salát je osvěžující. K tomu jsou v pořadu Prostřeno s datem 15.3. 2016 brambory, což je i hlavní surovina moučníku – rustikálních sladkých placek s mákem a rozpuštěným máslem. Slávek je dělá rovnou na plotýnce a poprvé, což je docela risk, jak tohle dopadne? On už si poradí, přestože nemá peroutku nebo pokličku, zato pokrmy umí dobře dochutit.
A s klidem v pořadu Prostřeno s datem 15.3. 2016 zvládne i úkol týdne, což je po celý týden potěšujícím pravidlem. „Chci, abyste si bouchli do rozžhavenýho železa,“ slibuje Slávek hostům, když je pozve na zábavu do historické kovárny ještě před polévkou.