Obě dámy již dospěly k důchodovému věku, muži jsou napříč generacemi a nejmladší soutěžící, studující Jan, působí na svůj věk tak zrale, že mezi staršími kolegy nijak netrpí. Honzové jsou v pořadu tentokrát hned dva a první z nich to v pondělí na jihu celé zahájí. A nevykročí zrovna šťastnou nohou, i když měl smělé plány… Zábava bude také pestrá, jednou žádná, jindy akční – bude se střílet i rýt v hlíně.
A galeje na zahrádce pod rouškou tmy, tak to tu ještě nebylo. Úkol týdne koresponduje s kalendářem – Jihočeši mají připravit nějakou masopustní pochoutku. Jak se s tím popasují? A který z reprezentantů tohoto sympatického regionu si odnese výhru? Ten, který nakonec hodně překvapí… Dívejte se na Prostřeno! a bodujte!
Prostřeno – 15.2. 2018 – Jan:
Ve čtvrtek 15.2. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno student Jan (19). Ve čtvrtek se nelehké úlohy kuchaře a hostitele ujme mladý student Jenda, který bydlí ještě doma s maminkou v paneláku v Českých Budějovicích. Prý se v kuchyni motá už jedenácti let. I on zariskoval s rybou, tentokrát je v podobě předkrmového tartaru z lososa a pro některé je to premiéra – a úspěšná. První chod všem hostům chutná.
Tomatová polévka sypaná parmezánem už nedopadne tak jednoznačně, Eva s Jaruškou rajskou polévku totiž vůbec nejedí. Tato sice není jak ze školní jídelny, je italského typu, víc kořeněná, hustá a kyselejší, takže Jaruška ji vezme jakž-takž na milost, Eva se ale omluví. Té nechutná ani hlavní chod, Jendův kuřecí stehenní steak na rozmarýnu s gratinovaným bramborem je pro ni „parodií na steak“, ostatním ale jídlo chutná, hlavně brambory zapečené se smetanou a sýrem.
A čím Honza nejvíc zaboduje? Pěkně naservírovaným čokoládovým brownies se zakysanou smetanou, zdobeným pistáciemi a mátou. A také zábavou, návštěvou střelnice s instruktorkou. Kdo střelbu oželí a kdo provrtá terč nejpřesněji? Kolegy si získá v neposlední řadě i tím, jak pozorný je to, přes své mládí, hostitel. Natrénováno má prý z brigád v restauraci, kde také prohloubil svůj zájem o gastronomii.