Podíváme se do města, na venkov a jednou i na ubytovnu, kam své hosty pozve nejmladší hostitel Rosťa. Ten si pro jistotu nosí na večeře bagety, co kdyby měl hlad… Poněkud konfrontačně se ke svému vaření postaví obě mladé dámy, shodou okolností obě maminky na mateřské dovolené. Markétě leze na nervy Kateřina, platí to i obráceně. Někteří soutěžící by mohli mít potíže s plněním úkolu týdne, což je módní „raw dezert“.
Kdo nebude vědět, co to vlastně znamená? A kdo ho připraví nejlépe a vyhraje vstupenky na BEKO FRESH FESTIVAL do Pardubic? Který z hostitelů si na Zlínsku povede nejlépe a odnese si hlavní výhru 60 tisíc korun? A kdo ze soutěžících získá největší sympatie diváků a tím vylepší domácí rozpočet o 10 tisíc korun? Stejná částka čeká i na jednoho z hlasujících diváků. Proto opět platí: sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!
Prostřeno – 14.6. 2018 – Josef:
Ve čtvrtek 14.6. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno natěrač a malíř Josef (44). Pohodář Pepa hosty pozve konečně do domečku, o který se jako řemeslník umí dobře postarat. Jeho menu zčásti souvisí s tím, že má zahradu, houbaří, také loví ryby, ty ale v menu nebudou. V kuchyni normálně vládne častěji jeho žena a ta nechce nechat nic náhodě, proto svému muži radí a kontroluje jeho snažení.
Také ho ponouká k vyššímu tempu, neboť se jí zdá, že Josefovi to neodsýpá tak, jak by mělo, se vším si moc hraje. S čím se podle manželky čtvrtý hostitel nejvíce párá, to je předkrm, hned dva druhy paštik s domácím pečivem. To je docela náročný chod, první paštika je játrová, druhá z drůbežího masa a zeleniny pro ty, co nesnášejí vnitřnosti. Houstičky z kynutého těsta vyjdou Pepovi na první pokus a různými chutěmi paštik se soupeřům zavděčí. V týdnu plném vývarů nikoho nezarmoutí změna v podobě hráškové polévky s krutony – hrášek je navíc ze zahrádky.
I hlavní jídlo prý pochází z domácího chovu. Kateřina se bude muset zapřít a opět ochutnat hovězí i houby. Markéta, která včera odvařila, si už vůči soupeřce žádné servítky nebere a zlomyslně se těší na zítřek, který bude mít ve své režii právě Katka. Josefův dezert je nepečený a dost podobný tomu včerejšímu, mini dezert s lesním ovocem nestihl dobře ztuhnout a pro Kateřinu je příliš kyselý.
I zábava bude ze sladkého soudku. Do hostitelovy kuchyně dorazí zkušené pekařky, a protože jsme na Valašsku, předvedou, jak se dělají pravé valašské frgále. A soutěžící si to mohou sami pěkně vyzkoušet…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Josef,
ve čtvrtek 14.6. 2018 od 17.50 na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová