Na okamžik zakoketují dokonce s myšlenkou otevřít si společnou restauraci. Ale to bylo jistě s nadsázkou, protože první a nejstarší účastník Vladimír má v tomto směru vlastní plány a nejmladší Bohuslav má zase radši koně než kuchtění. Slávek se od ostatních trochu liší, protože je z vesnice, baví ho dostihový sport a o koně se denně stará. Má k přírodě nekomplikovaný vztah a občas konzumuje i koňské maso a nevidí na tom nic špatného.
To nejde do hlavy Danielovi, který je vegetarián a vyznavač zdravé stravy a teoretizuje o ekologii planety. Slávka u stolu provokuje - sice spíš z legrace, jenže Bohuslava se to dotkne, až se z toho skoro rozpláče, neboť je to citlivý kluk. To jsou ale jediné mráčky na jihomoravském nebi, tahle pětka se nejspíš ještě někdy sejde. Má co slavit, protože konec bude velmi překvapivý. Co se stane ve finále? Dívejte se!
Prostřeno – 14.3. 2016 – Vladimír:
V pondělí 14.3. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno grafik a trojnásobný otec Vladimír (31). Brňák Vladimír je z jihomoravské party nejstarší a v kuchyni asi nejzkušenější. Soupeřům přizná, že s kamarádem zkoušeli provozovat bytovou restauraci, takže je možné, že mu to někdo „spočítá“.
On sám má ale prapodivnou strategii, prý dá každému „desítku“ a také hned prozradí úkol týdne. Co bude mít Vladimír z toho, že bude zvýhodňovat soupeře, sice netušíme, ale u něj doma se hosté docela pomějí. Na jídelníčku budou masité pochoutky i dost zeleniny a maso bude tak trochu i tématem týdne.
V pondělí 14.3. 2016 se bude podávat roastbeef se špenátovým salátem se středomořskou zálivkou, dále výborná dýňová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem a vepřové, pečené dlouho při nízké teplotě a natrhané na vlákna.
K tomu bude salát Coleslaw a opečené batáty, pro někoho premiéra, na přílohu prý až moc sladká. A nakonec chutná domácí zmrzlina. Večer je to spíš oťukávací a pro všechny je tak trochu záhadou Daniel. Pexeso, které prověří znalost cizích pokrmů a pocvičí jejich výslovnost, je třeba pro Slávka Achillova pata.