Jak to vypadá, když se podává netradiční hostina s velkými ambicemi? Její organizátor Matěj má citlivou duši, oko a vkus umělce a velmi netradiční přístup k vaření. Soupeři žasnou a na čtvrteční večer hned tak nezapomenou. To světoběžník a fanfarón Erik společnost spíš baví a uvaří „levou zadní“.
Gurmán Jarda má jídlo a společnost upřímně rád, s masem se přímo mazlí. Pražákům je hej a cítí se u něj jako doma. Nikdo není velký taktik či protiva, nikdo se nepovyšuje a nikdo se nepohoršuje ani nenimrá v jídle. Těšte se proto na tolerantní partu i kuchařskou inspiraci v srdci Čech v obvyklém podvečerním čase na Prima family a sledujte Prostřeno!
Prostřeno 14.2. 2013 – Matěj:
Ve čtvrtek 14.2. 2013 uvaří v pořadu Prostřeno architekt Matěj (29). Matějovo bydlení pro mladé je dost nekonformní. „Hodně svérázný doupě,“ glosuje to Jarda. Čím překvapí architekt a detailista Matěj, největší hádanka pražského týdne? Vším…
Už obsáhlým poetickým jídelním lístkem, který je holdem surrealistům Štýrskému a Toyen. Menu je ve čtvrtek 14.2. 2013 složité: rafinovaný předkrm z lískového těsta si hosté mají sami dozdobit prostřednictvím pěti barevných pomazánek.
„Sen o elixíru mládí“ je boršč, základem „snu jednorožce“ je bílá ředkev, „sen o kameni mudrců“ obsahuje jedlé kaštany na medu a zázvoru, „sen o mořské panně“ jsou grilované krevety, „sen o Artušově meči“ špíz z krkovičky, klobásy, jater a kuřecích srdíček s omáčkami.
Budou to kulinářské sny a velký zážitek, jak předpovídá Jarda, nebo noční můra? To první – Matěj se představí nejen jako odvážný a nápaditý kuchař a pozorný hostitel, ale překvapí i jako zdatný gymnasta, který doma stále trénuje. Ve čtvrtek 14.2. 2013 stíhá jedno překvapení druhé! A dezert z jedlého papíru, to už je úplný úlet! Ve čtvrtečním Prostřeno se zkrátka máte na co těšit!
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Matěj,
ve čtvrtek 14.2. 2013 od 18.00 na Prima family
ve čtvrtek 14.2. 2013 od 18.00 na Prima family