To by mohlo potěšit teprve šestnáctiletou Báru, která je vegetariánka a zajímá ji racionální strava. Jak to ovlivní atmosféru u stolu? Bude poslední účastnice nekompromisní a maso nepozře, nebo se přizpůsobí? První kuchařka je už v důchodu a miluje vepřové, způsobí jídelníčky i věkové složení téhle východočeské party nějaký konflikt? Co se kuchařského umění týče, soutěžící jsou dost vyrovnaní, meníčka lákavá i vydařená.
O to napínavější soutěž a bodování bude… A v sobotu se tahle parta sejde k Poslední večeři. Tedy pozvánku dostanou všichni a budou také zvědaví, zda všichni nakonec dorazí. Setkání proběhne u Báry. A řešit se budou staré hříchy nebo spíš nedorozumění. Chybět nebude ani legrace a pořádná porce dobrého jídla.
Prostřeno 14.12. 2016 - Petra - Pardubický kraj:
Ve středu 14.12. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno ambiciózní Petra (27). Zkušená hostitelka Petra je ambiciózní a určitě má tah na bránu, ale soupeři její představy poněkud hatí. Petra si uprostřed týdne připravila náročné menu a doufá, že z úst hostů uslyší jen chválu, soupeři ale přišli skleslí, unavení, Nele je snad i trochu špatně.
Nebo poté, co včera zdárně odvařila, už taktizuje? Petra zatím mluvila nejvíce, nyní má dost práce v kuchyni a zábava a konverzace u stolu váznou. Hosty nijak neoslní pracná kuřecí galantina (původně ani nevěděli, o co jde), ani hráškové cappuccino, polévka je docela sladká, pro někoho možná i řídká. Hlavní chod, což jsou hovězí líčka na černém pivu s bramborovým pyré a kořenovou zeleninou na másle, je však vynikající, na tom se všichni shodnou. To Petře ale ke spokojenosti nestačí.
A Lídě zase nestačí pyré, kaše by si naložila určitě víc. Špatné není ani tiramisu s jahodami. „Co hostům přelétlo přes nos a proč jsou tak zaražení?“ zajímá podrážděnou hostitelku. Reakce ji překvapí, a nějak se s odpovědí nedovede srovnat. Zábavu na poslední chvíli změní, sama se jí neúčastní, radši sedí v kuchyni a snaží se rozdýchat vlastní špatnou náladu.