To by mohlo potěšit teprve šestnáctiletou Báru, která je vegetariánka a zajímá ji racionální strava. Jak to ovlivní atmosféru u stolu? Bude poslední účastnice nekompromisní a maso nepozře, nebo se přizpůsobí? První kuchařka je už v důchodu a miluje vepřové, způsobí jídelníčky i věkové složení téhle východočeské party nějaký konflikt? Co se kuchařského umění týče, soutěžící jsou dost vyrovnaní, meníčka lákavá i vydařená.
O to napínavější soutěž a bodování bude… A v sobotu se tahle parta sejde k Poslední večeři. Tedy pozvánku dostanou všichni a budou také zvědaví, zda všichni nakonec dorazí. Setkání proběhne u Báry. A řešit se budou staré hříchy nebo spíš nedorozumění. Chybět nebude ani legrace a pořádná porce dobrého jídla.
Prostřeno 13.12. 2016 - Nela - Pardubický kraj:
V úterý 13.12. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno Nela (18). Nela se vyučila v oboru kuchař - číšník a ještě všechno nezapomněla, i když už studuje něco jiného. Nejprve se zdráhala, zda má do soutěže jít, pak ale pomyslnou rukavici zdvihla a výzvu zvládla výborně. Zkušenější soupeře překvapí, jak se umí v kuchyni otáčet, jaká je pozorná hostitelka i jak nápadité a moderní menu sestavila.
Dokonce i zariskovala, protože do své večeře zařadí nejen syrové rybí maso, ale i celkem neznámou zeleninu. Fenykl ostatní spíš považují za bylinku, až u stolu pochopí, že je čeká pečená zeleninová příloha. Teprve osmnáctiletá Nela se pustí do tataráku z lososa, její kuřecí vývar – byť s kupovanými nudlemi – bude moc dobrý, stejně jako grilovaná panenka se šťouchanými brambory a již zmíněným pečeným fenyklem.
Nejvíce ale druhá kuchařka překvapí pracným medovníkem, který se jí podaří méně sladký, než bývá zvykem. A nálada a atmosféra v pardubickém bytě je v úterý příjemná. Úkol týdne hostitelka sice nestihne, ale vzhledem k tomu, že pro hosty chystá jako zábavu zdobení perníčků – jako by se napůl stalo…