I společnost v pořadu Prostřeno je pestrá – dva rozdílní mladí muži a tři zkušené ženy, které mají vaření tak zvaně „v paži“. Jako by se ani nehrálo o padesát tisíc. A aby to talentovaní Západočeši neměli tak jednoduché, musí k tomu uvařit ještě krajová lidová jídla. Znají je?
Recepty na kočičí štajryš, číčánky, machout, knedluraj a žebračku by se mohly šiknout před výplatou. Legráckou týdne je, že nejštíhlejší Tomáš je překvapivě největším jedlíkem týdne. Dojídá po ostatních, přidává si a jednou dokonce dostane výslužku. Celých pět dnů se laťka houpe nebezpečně vysoko, je opravdu na co se dívat. Těšte se na Prostřeno z Plzeňska!
Prostřeno – 13.11. 2013 – Anna:
Ve středu 13.11. 2013 uvaří v pořadu Prostřeno důchodkyně Anna alias Hanka (65). Sedminásobná babička Anna, která si říká Hanka, v pořadu Prostřeno s datem 13.11. 213 představí „uskladněného manžela“ a hospodářství, z něhož pocházejí všechny suroviny tabule.
Uprostřed týdne se podává poctivá česká kuchyně včetně machoutu, což je povinné lidové jídlo z brambor, zelí a škvarků. Ty Anna má, protože svoji hostinu v pořadu Prostřeno s datem 13.11. 2013 začne pomazánkou z namletých škvarků. Domácí nudličky v silné slepičí polévce jsou jako podle pravítka. Červené a bílé zelí k vykrmené kachničce Anna nakládala a šlapala sama, bramborové a kynuté knedlíky jsou jako z učebnice.
U přípravy medových řezů předvede v pořadu Prostřeno s datem 13.11. 2013 zkušená kuchařka Anna vychytávku s plechem, na kterou přišla omylem – jak už to tak bývá. U stolu vládne pohoda jako u babičky. Jaké to je, když všichni jídlo chválí? A jak vypadá pravá domažlická zábava?
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Anna,
ve středu 13.11. 2013 od 18.00 na Primě
ve středu 13.11. 2013 od 18.00 na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová