A dámy nakonec Tomáše překvapí a do jeho nového života mu věnují takový dárek, až ho dojmou skoro k slzám. Jaký svatební dar si pro kolegu holky vymyslí, aby mu přinesl štěstí a nezapomněl na ně? Úkolem týdne je chřest, často budou všelijaké závitky, také se bude péct domácí pečivo. Tématem týdne je i rodičovství, jeho radosti a starosti, protože některé z účastnic jsou samoživitelky.
A Tomáš dostane od holek docela životní školu… Na přetřes přijde také vegetariánství, neboť štíhlá Lucie maso skoro nejí. Jak moc bude na sebe i ostatní přísná a ochutná u ostatních vepřové, když sama podává panenku? Občas se bude hrát a zpívat, ale hlavně hodovat. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a opět nezapomeňte hlasovat! Vždyť deset tisíc může vyhrát nejen váš favorit, ale také vy!
Prostřeno – 12. 9. 2019 – Kristýna:
Ve čtvrtek 12.9. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno Kristýna (27). Čtvrtá hostitelka je hodně svá a o jídle toho ví z celé party asi nejvíce, i když je ještě mladá a zatím i volná a stále bezdětná. Hosté se k ní těší, protože už tuší, že momentálně nezaměstnaná vyučená kadeřnice může příjemně překvapit. Kristýna řečená Týna či Týnka miluje černou barvu a vesmír.
Svůj prostorný třípokojový byt má vydekorovaný tak, že připomíná planetárium. Na temných zdech jsou obrázky hvězd a planet, což se může zdát někomu zajímavé, ale třeba Lucii to připadá depresivní. Na jedné zdi také visí kytara, a není to náhoda, spíš relikvie. Zahrál si na ni kdysi Jakub Prachař, to když se Kristýna zúčastnila show Česko Slovensko má talent. Hostitelka svůj silný hlas předvede během čtvrteční zábavy. Té předchází menu s chutnými jídly převážně z italské kuchyně, jen hlavní chod - panenka Wellington – patří ke specialitám kuchyně mezinárodní.
Přestože právě s tímhle jídlem si dala hostitelka nejvíc práce, výsledek není úplně přesvědčivý: maso je prý trochu vysušené a Tomášovi chybí pořádná příloha, jen zeleninový salát mu nestačí. K předkrmovému caprese upeče Týna ještě italskou focacciu, ta je ale prý málo slaná, ostatně to je i jedna z výtek k hlavnímu chodu. Jarní minestrone je chutná, i když neodpovídá tradičním představám o této zeleninové polévce.
Zeleniny je v ní málo, červená po rajčatech není vůbec, zato v ní plavou chutné kuřecí knedlíčky. A všichni se hlavně rozplývají nad poslední panna cottou, protože sladká tečka s vanilkou a ovocem se hostitelce velmi povedla. Prostě v bytě s temnými stěnami se žádná depka nekoná, spíš naopak, i když jednou se i zajiskří…