Dvě zkušené a dvě mladé hostitelky by uvítaly více mužů, musí se ale spokojit s Alešem, který je z toho trošku nesvůj. Svěží vítr krotkým jídelníčkům vdechne hned v pondělí Martina a její hlavní chod, chobotnice na víně. Vždyť víme, že jedním z největších strašáků bývají mořské potvory, tak uvidíme, s jakou chutí se soupeři, kteří občas volají po neznámých specialitách, dají do chapadel velkého hlavonožce.
Ve čtvrtek se bude podávat asijská kuchyně, do které se pustí mladá poloviční Vietnamka Lucie. Vietnamské vaření je momentálně v kurzu, bude to však platit i v Moravskoslezském kraji? I tentokrát bude oříškem (spíš ořechem) úkol týdne – suflé. Vždyť někdo ani neví, co suflé je. Tento vzdušný nákyp je pekelnou výzvou i pro zkušené kuchaře, lehce nadýchaný dezert je považován za triumf francouzské cukrařiny.
Aby suflé nevyběhlo moc ani málo, je důležitý poměr surovin, správná teplota a čas, kvalitní trouba a vhodné formičky. Chce to dobře ušlehaný sníh a cvik - ten ale naši soutěžící nemají. Kdo bude nejlepší? A kdo zvládne nejlépe celý večírek? Nebo na tom až tolik nezáleží? Sledujte další premiérové Prostřeno na Primě!
Prostřeno – 12.6. 2014 – Lucie:
Ve čtvrtek 12.6. 2014 uvaří v pořadu Prostřeno benjamínek Lucie (20). Kdo se těšil, že poloviční Vietnamka Lucie uvaří asijskou večeři, dočká se. Jen sladká tečka bude malinová panna cotta z Itálie. Lucka je ráda, že se jí v kuchyni daří podle vlastních představ, a je proto zklamaná, když soutěžící, kteří často volají po něčem originálním, co zatím neochutnali, ve skutečnosti o takové jídlo nestojí. Nebo se bojí, že pohostinná a pečlivá Lucie přes své mládí všechno zvládne, a taktizují?
Salát s krevetovými chipsy v pořadu Prostřeno s datem 12.6. 2014 nedopadne nejlépe, Marta ani neochutná. Hovězí polévka na asijský způsob by mohla být vítanou změnou v moři vývarů s játrovými knedlíčky a nudlemi. Jenže Alešovi vadí klíčky a nikomu nejede nevšední chuť badyánu.
Lucie je v pořadu Prostřeno s datem 12.6. 2014 otrávená, a přesto, že jarní závitky s kuřecími kousky na zázvoru a jasmínovou rýží snad nemají chybu, cítí se zklamaná a trochu podvedená. Někdejší vzorná studentka pedagogického lycea si popláče, ale chápe, že je ve hře. Vždyť i ona chce vyhrát! Lucie překvapí svým krásným hlasem a také nejlépe zvládnutým suflé – slaným, rýžovým a s brokolicí.
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Lucie,
ve čtvrtek 12.6. 2014 od 18.00 na Primě.
ve čtvrtek 12.6. 2014 od 18.00 na Primě.