To se projeví i v jídelníčcích, fantazii se meze nekladou. Účastníci, z nichž dva prožili část života v cizině, se ve svých jídelníčcích inspirovali ve Španělsku, Itálii, Thajsku, Maďarsku, Austrálii, na menu se dostanou i pštrosí steaky. To bude pro většinu soutěžících premiéra, stejně jako občas i netradiční servírování pokrmů. Úkol týdne souvisí s lokalitou, tou sousedskou - Moravané a Slezané mají připravit nějakou polskou specialitu.
Do Polska jezdí často na nákupy a z tamní gastronomie určitě něco nejen odkoukali, ale i ochutnali. Nebo také poradí babičky a samozřejmě internet. A kdo to celé vyhraje? Mládí, nebo zkušenost? Dobré jídlo, nebo zvítězí taktika? Napínavé to bude až do konce! A nezapomeňte hlasovat, vždyť deset tisíc nemusí získat jenom váš favorit, ale také vy!
Prostřeno – 12.12. 2019 – Martina:
Ve čtvrtek 12.12. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno obchodnice Martina (38). Čtvrtá hostitelka prostírá na zahradě svého hezkého domu, kde žije s partnerem a malým synkem, a dokonce by návštěvě ráda dopřála koupání ve svém bazénu. I Martina umí překvapit, do své večeře hodně investovala, pro hosty plánuje pštrosí steak. Ve čtvrtek nikdo hladovět nebude, protože hlavnímu chodu předchází sytý plněný hermelín se žampiony a večeři zakončí smetanový dortík s čerstvým ovocem.
Na domácí pečivo, které Martina také plánovala, kvůli nedostatku času bohužel nedojde. Stihnout se prostě všechno nedá… U prvního chodu je trošku nepohodlné, že hostitelka servíruje chutný předkrm v alobalu. Nudličky a knedlíčky ve vývaru jsou domácí, i když vlastnoručně připravené předem, polévka je horká, takže Zdeněk, který umí být kritický, druhý chod uznale pochválí.
Méně je už nadšený z exotického steaku se smetanovými brambory a fazolkami, protože pštrosí svíčková se mu zdá trošku tuhá. Martina je z takové reakce na drahé maso zklamaná. Nejen prostírání, ale i zábava proběhne v plenéru, kde si hosté mohou vyzkoušet lukostřelbu. Dojde ještě na plavky a slíbené cachtání v bazénu?