Uprostřed Čech se setkají tři mladé ženy a dva muži. Pavla, která se ráda pouští do hovorů o vaření a postupech, dráždí vyvařeného a zkušeného naturála Pavla. Naši Středočeši jsou poměrně dost velcí hnidopiši, co se týče jídla, praxe ale trochu pokulhává. Shodou okolností je tentokrát v hlavní roli cibule, kotlety a pivo: dvě cibulačky, třikrát kotlety, z toho dvakrát na pivu. A navíc i česnečka, králík, jehněčí a jeden vypadlý vlas…
A kdo se v jídle nejvíce nimrá? Irena! Pozře jen bílé maso – nakonec se ukáže, že jen kuře. Z každé porce proto preparuje šunku, salám a slaninu, tentokrát jí ale nikdo extra zvlášť nepodstrojuje. Prostě má smůlu. Pavel dokonce považuje „za demenci“ účastnit se kulinářské soutěže s podobným omezením. Myslí si to i kolegové? Zvítězí tentokrát taktika, nebo zkušenost? Už brzy vám další premiérové Prostřeno na Primě!
Prostřeno – 11.4. 2014 – Pavel:
V pátek 11.4. 2014 uvaří v pořadu Prostřeno „normální chlapík“ Pavel (51). Týden vyvrcholí u nástrojaře Pavla. Prostředí v přízemí jeho vesnického rodinného domu není moc vlídné, to ale nemusí nic znamenat, protože Pavel je zkušený kuchař. Hostitel je spíš na klasiku, jak se mu podaří česká pizza?
„Češi mají dělat omáčky a ne pizzy,“ myslí si v pořadu Prostřeno s datem 11.4. 2014 Pavel a plánuje hutné slané menu bez sladkého dezertu. Začne ďábelskou topinkou, příjemnou změnou je hovězí vývar s játrovou zavářkou. Pro Pavlu moc slaný a její poznámky působí na Pavla jako červený hadr na býka. V průběhu večeře hosté odhalí vlastní taktiku. Jak moc jsou všichni upřímní? Možná brutálně, možná je to velká hra.
V dostatečné blízkosti stolu stojí na zemi kýbl – Irena v tom případě prý okoštuje i maso. Jak se totiž ukáže, normálně nejí ani králíka… A Pavle prý nejde po přepepřené polévce odříhnout. A přestože jí králík chutná, přílohy jsou přemaštěné a jí se „jídlo vrací“. U stolu poněkud nevhodná konverzace, nebo závěrečná herecká etuda?
Urazí se v pořadu Prostřeno s datem 11.4. 2014 hostitel, který si v průběhu týdne také nebral servítky? Hlavní chod přitom vypadá lákavě: králíček upečený pěkně dozlatova, zelí nasladko a ukázkový bramborový knedlík. Protože Pavel už netouží po sladkém a normálně nepeče, zariskuje se slaným štrúdlem se šunkou a sýrem. Ve vlastním zájmu potěší Irenu jablečným závinem, který jí holky závidí. Možná se měl překonat a nabídnout kousek také Pavle…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Pavel,
v pátek 11.4. 2014 od 18.00 na Primě.
v pátek 11.4. 2014 od 18.00 na Primě.