Dvakrát bude vývar, dvakrát kachna, dvakrát drobenkový koláč a dvakrát tiramisu – naštěstí pokaždé jinak. A možná poprvé koprovka – s jazykem! Úkolem týdne bude něco pěkně zavinutého či zamotaného – prostě roláda. Budou si soutěžící s takovým zadáním vědět rady? Nedopadne to jako minule se šneky? Zatím je z toho spíš slaný štrúdl z listového těsta.
Sešla se tichá, neprůbojná parta, jak si myslí Martina? Potkali se snad samí introverti? Nebo spíš nenápadní taktici? Parta je to prostě pohodová, jen jestli té pohody nebude až moc... A kdo to na malebné Vysočině nakonec vyhraje? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte, vždyť deset tisíc korun může vyhrát nejen váš favorit, ale také vy!
Prostřeno 11. 3. 2019 – Martin:
V pondělí 11.3. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno Slovák Martin (35). Týden v pondělí zahájí číšník Martin, který je u nás již jedenáct let, založil si tu rodinu, kterou miluje, místy mluví tak česko-slovensky, ale snaží se. První hostitel, ačkoliv na to nevypadá, je duchem velmi mlád. Vaří v triku s kreslenou myší a hodně si věří.
Pustí se třeba do vývaru s domácími nudlemi, za ty ale bohužel pochvalu úplně nesklidí, jinak si ale vede u sporáku dobře. Dokáže u stolu zúročit své zkušenosti číšníka? Výborné jsou jeho telecí závitky, plněné parmskou šunkou, špenátem a mozzarellou, dušené na mrkvi a červeném víně. Hlavní chod s italským šmrncem je dobře ochucený, delikátní telecí je měkké, k jídlu se hodí i šťouchané brambory.
Hosté si jídlo pochvalují, pro někoho je telecí dokonce premiéra. Zajímavý je i poslední chod. Tiramisu s banánem a čokoládou někomu chutná víc než italský originál. Přestože měl zarolované závitky už v hlavním chodu, Martin se poctivě pustil i do úkolu týdne, ten ale připálil. Hosté přesto dostali slaný závin jako výslužku a ani si nijak nestěžovali – spíš naopak, docela si pochutnali…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Martin, v pondělí 11.3. 2019 od 17.50 na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová