Ne tak zde! Tento týden je harmonický, navíc plný pestrého, veselého a chutného vaření, hezkého útulného bydlení, vysokého bodování, prostě na diváky čekají samé pozitivní věci. A protože jsme v kraji sklářské tradice, podíváme se i do dvou skláren. Také je to týden hub, kterých se v Podještědí rodí stále dost, a naštěstí všem tentokrát houby „jedou“.
A úkol týdne je těžký, ale i s cheesecakem si soutěžící poradí, až na jeden případ ho neodfláknou a ani neprozradí. Když jsou všichni tak přejícní a fajn, bude se výhra dělit, nebo bude jen jeden jasný vítěz? Dívejte se na Prostřeno z Libereckého kraje a dozvíte se to!
Prostřeno – 11.3. 2016 – Jakub:
V pátek 11.3. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno šikovný kutil a údržbář Jakub (28). Poslední hostitel pozve hosty do Heřmanic, které kdysi téměř zničily povodně a týkalo se to i Jakubova domu. Ve finále dostanou soupeři možnost porovnat oboje pánské grilování vepřové panenky, protože Jakub má podobný hlavní chod jako ve středu Oldřich.
A Jakub si v pořadu Prostřeno s datem 11.3. 2016 věří: „Mám to najetý,“ říká a doufá, že se nestane nějaký zásadní kopanec. To se sice nestane, ale panenka je pro někoho propečená tak akorát, pro Oldřicha a Jirku až vysušená. Předkrm se sýrem halloumi a sušenou šunkou a čerstvým salátkem má úspěch, i když sýr není všem známý. Polévka kulajda se povedla, houby hrají tento týden prim a naštěstí všem chutnají.
Kulajda je prý v pořadu Prostřeno s datem 11.3. 2016jemná a chuťově vyvážená, ozvláštněná křepelčím vajíčkem. A jako v pondělí se i v den poslední jde do sklárny. V Heřmanicích se pracuje jinou technikou a skláři vypálí soutěžícím na památku obrázek, který si mohou vyrobit jako suvenýr.
Poslední sladkou tečkou jsou jahody na pepři, které hezky vypadají, a chuťově jim prospěje úkol týdne. Perfekcionista Jakub však není se svým výkonem zcela spokojen. Možná zbytečně, všichni si to v pátek zase moc užijí, ale vyhraje jen jeden. Nebo dva? Dívejte se na Prostřeno!