Gabriela je schopná několika veletočů ohledně jídelníčku – někdy maso nejí, pak ho zase jí, ale jen kuřecí, a nakonec snad jen kuřecí prsa. Etiketa hovorů u stolu během jídla pokulhává, protože pan Míra ztratil míru a Gabriela podobné chování nesnáší. „Míra se choval jako opilý vesnický buran,“ tvrdí a příčinou bude točené pivo, které Miroslav miluje, rozjařený přijde už na večeři. „Pivo je moje palivo,“ nestydí se přiznat, dokonce to má napsané i na tričku. Prý je to jediná radost invalidního důchodce.
„Ve výsledku se zábava odvíjí podle toho, jakou náladu má Míra,“ myslí si jeho parťák Libor, který předpokládá, že o výhru jde asi nejvíce Gábině. Dočká se jí? Při šmejdění se můžeme těšit na pár hezkých bytů a kulinářsky nás na Vysočině čeká všehochuť odpovídající složení u stolu. Zajímavé jsou dvě polévky, zahuštěné pečivem, úkolem týdne jsou palačinky. Že to už lehčí být nemůže? Sledujte Prostřeno! z Vysočiny a dozvíte se, kdo nakonec získá 50 000 korun a titul hostitele týdne.
Prostřeno – 11.2. 2016 – Libor:
Ve čtvrtek 11.2. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno Libor (42). Druhého muže do soutěže přihlásila manželka, protože byť pohodář, ohledně kvality jídla prý doma rýpe, takže dnes může předvést, co v kuchyni sám dokáže. Libor tvrdí, že vaří většinu dní v roce. I on má rád pivo: „Mám u vaření rád pohodičku a jedno dvě tři pivečka u toho klidně vypiju,“ říká v pořadu Prostřeno s datem 11.2. 2016 zkušený kuchař Libor, který se nijak nestresuje a ještě u vaření sype moudra a lidové průpovídky.
S Mírou je parťák a dokonce má pro něj přichystanou v Třebíči basu piva. Je to ale dobrý nápad? Hned v úvodu čeká hosty překvapení – Libor, který zelenině vůbec nevěří, má jako první chod salát Caesar! Sice ho dělá poprvé a nikdy na něj prý ani neměl chuť, ale zkusí to – a podle originální receptury a navíc s kuřetem. Možná to trochu přehnal s hořčicí.
Kuře je i v hlavním chodu a la bažant. Sice to není klasický recept se slaninou a kořením, ale oblíbený rodinný recept z jednoho pekáče, s gratinovanými brambory – bohužel moc mastnými. Chlebová polévka se v pořadu Prostřeno! snad ještě nikdy nevařila, jak zachutná hostům? Není to polévka podávaná v chlebu, jak by si někdo mohl myslet, ale polévka z chleba. „Kdo se bojí sádla, ať se radši nedívá,“ varuje u její přípravy Libor.
Je to risk, ale risk, který v pořadu Prostřeno s datem 11.2. 2016 docela vyjde… Smetanové pokušení je nepečený dezert s vaječným koňakem, ovocem a zakysanou smetanou, který mile překvapí. Mirek pokračuje ve stejném duchu jako včera, naštěstí už ale nemá takovou hladinku ani grády jako ve středu. Soustředí se hlavně na Gábinu, které chce oplatit včerejšek. Ta se ale nedá. Na zábavu se jde na šipky, s úkolem týdne si Libor, který palačinky dělá i svým klukům, překvapivě docela vyhraje.