Na programu bude též ukázka létající jógy či folklorní a pěvecké vystoupení, připomínka velikonočních tradic a výzdoby. Soutěžící budou opět bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Proto sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!
Prostřeno – 10.4. 2020 – Václav:
V pátek 10.4. 2020 uvaří v pořadu Prostřeno strojvedoucí Václav (50). Václav se na své hosty už moc těší. Velikonoční téma je parketa milovníka lidových tradic, které ale dokáže ozvláštnit vlastními nápady nebo receptem z Běloruska, odkud pochází jeho druhá žena. Jede se do domku po dědovi na Moravské Slovácko, kde mají jeden pokoj na provozování hudby, kterou rodina miluje.
Hostitel se snaží vyhýbat škrobům a cukrům, ale dobrého jídla se neodříká. Trému nemá a s gustem se pustí do vaření i pečení, jeho velikonoční beránek je dokonce dvoubarevný a v tomto případě platí – to nejlepší nakonec. První salát s rýží a rybou pochází z běloruské kuchyně a u hostů má úspěch, chutná dokonce i Pavlíně, která ryby normálně nejí. Bohatá „maminčina velikonoční polévka“ je rodinný recept, patří do ní i vejce, to ale Vašek k obveselení ostatních nandal jen sobě – na kolegy zapomněl.
V jeho případě jsou jídla dochucená, nikdo si nežádá slánku ani pepřenku. Na hlavní pečínku by bylo ideální kůzlečí nebo jehně, to ale hostitel nesehnal, proto upeče telecí, zvláštní příloha kombinuje bulgur, pohanku a brambory. Vašek má rád klasiku, ale také ho baví netradiční kombinace a umí péct. Pustí se do závinu z piškotového těsta plněného krémem, zajímavě dochuceného, vláčného a nadýchaného.
Za zábavou se pojede na návštěvu kamarádova vinařství, kde Vašek zazpívá s manželkou v krojích, následuje povídání i malá soutěž o víně. Hostům jen trochu vadí anonymní prostředí rozlehlé haly, radši by uvítali intimní atmosféru vinného sklípku. A jak to všechno dopadne a kdo to celé vyhraje? Dívejte se!