Renáta jen doufá, že ji kolegové hned nepoznají. Bojí se totiž, že by jí její televizní zkušenost v očích soupeřů moc neprospěla a bodovali by ji níže. Dva ze tří vařících mužů žijí s partnery a právě tihle dva se moc nemusí a úplně si nesednou. Ovšem nálada se v průběhu velikonočního moravskoslezského týdne spíš zlepšuje a atmosféra se projasňuje.
Vše vyvrcholí pyžamovým večírkem se závěrečnou šupačkou u Renáty, která umí překvapit. A co dostanou soutěžící za úkol týdne? Kvasnice, aby upekli pokud možno ukázkový velikonoční mazanec. Jak se jim to povede a kdo to na severu Moravy tentokrát vyhraje, uvidíte, pokud si nenecháte ujít další týden s oblíbenou show Prostřeno!
Prostřeno – 10.4. 2017 – Petr:
V pondělí 10.4. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno telefonní bankéř Petr (40). První hostitel má zkušenosti s italskou kuchyní a na tyto chutě si vzpomene i při svém vaření. Jenže Renáta nebo Eva mají rády spíš tradiční kuchyni, a tak se jim první hostitel se svými aromatickými rozmarýnovými dortíky a gorgonzolou tak úplně nestrefí do chuti.
Petr ale vařit umí a první večeře určitě není propadák. Dobrá je hovězí polévka s celestýnskými nudlemi, které jsou příjemným ozvláštněním. Dost zvláštní hostům připadá kachna na pomerančích s dvojí a netradiční přílohou – Petr podává ke kachně brambory i rýži. I mazanec je spíš po italsku – je v něm kandované ovoce.
Během pečení ale Petra potrápí domácí pekárna a během stolování zvědaví hosté, kteří se vyptávají i na jeho soukromí. Neposedná Renata šmejdí bytem a ke stolu donese zvláštní sošku – boha plodnosti. Potěší si ale dezert, ve kterém je hodně kávy, a tu ona přímo miluje! Kdo si ale překvapivě neporadí se zdobením velikonočního beránka?
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Petr,
v pondělí 10.4. 2017 od 17.35 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová