Na severu Moravy to bude takový česko-slovenský týden, tři soutěžící pochází původně ze Slovenska. Ťukat se bude hlavně pálenkou, jednu z dam také nešťastně polije šampus. Obě ženy mají odlišnou sexuální orientaci, pánům to ale nijak nevadí. Uvidíme také exotickou domácí zvířenu, chameleona a hada, užovka se dokonce ocitne u stolu. Soutěžní jídelníčky spoléhají na kuchyni moderní i tradiční, pár receptů bude slovenských, týden zahájí řecké menu.
Soupeři se občas podezírají z taktizování, možná ale úplně zbytečně, soutěž je to docela vyrovnaná. Opět nahlédneme do lidských příbytků i osudů a ve finále uvidíme, kdo za svoji večeři dostane nejvyšší počet bodů a zvítězí v boji o výhru 60 tisíc korun a hostitelskou čest k tomu. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a opět nezapomeňte hlasovat! Napínavé to bude až do konce!
Prostřeno – 10.3. 2020 – Lucia:
V úterý 10.3. 2020 uvaří v pořadu Prostřeno Lucia (26). Ze Slovenska pochází také druhá hostitelka, žádná tuctovka. V Ostravě, kam Lucia přijela za svou přítelkyní, je teprve krátce. Obě holky bydlí v celkem skromných podmínkách ve sdíleném bytě ve vysokém paneláku. Lucia vystudovala výtvarné umění, ale artefakty v bytě nejsou její, jak by se mohli hosté domnívat.
Křehká hostitelka působí trochu nesměle a u vaření má docela trému, protože pobyt v kuchyni není tak zcela její parketa. A co teprve taková Magdalena Dobromila, jaký z receptů ze staré české kuchyně si hostitelka vybere? Lucčino menu zní celkem lákavě, hosté se k ní proto docela těší. Čerstvé jednohubky večeři zahájí, je to dobře ochucený předkrm, ale jsou to opravdu jen takové pestré chuťovky, nic vydatného.
Krémová česnečka, kde je hodně česneku, ale ještě více brambor, chutná někomu spíš jako bramboračka. A Lucia má dojem, že Adam začíná nějak moc kritizovat, jenže polévku by chtěl více dochutit i Dušan nebo Lenka, které je jinak Lucia moc sympatická. I Lenka totiž žila s přítelkyní… A co ještě se pánům na večeři nezdá? Velikost porcí, hlavně u hlavního chodu s kuřecími stehny a barevnou bramborovou kaší a zeleninou. Kaše je oranžová po mrkvi, ale Adam prý nedostal ani celé stehýnko.
Je to škoda, protože příloha i kuře, dochucené citronem, medem a tymiánem, jsou výborné. „Pudink plný energie“ soupeři docela chválí a jsou překvapeni, když se od hostitelky dozvědí, že vznikl podle původního receptu s deseti žloutky – odtud ten název. Prostě žádný polotovar. Pozorná hostitelka nabízí v průběhu jídla spolustolovníkům různé nápoje, originální hudební zábava finišuje příjemný, ale dost svérázný večírek u svérázné hostitelky s duší umělkyně.