Povinným zadáním je kaše, což je široké téma. Mají z čeho volit, i když výsledek hosty většinou nenadchne. Jen zkušený Pavel úkol týdne zařadí vtipně do své večeře, ale pomůže mu to? Výzvy jsou spíš škodolibé a začne se s tím pěkně od pondělka u věčného optimisty Martina, kterého na chvíli přejde úsměv, možná se i zastydí. Jídelníčky jsou si podobné, čtyřikrát bude vývar, často vepřové maso, jde o hodně masitý týden.
U stolu se dokonce řeší i teplota interiéru a tomu odpovídající oblečení, což nebývá obvyklé. Rozpoutá to Antonie, která chodí na večeře v mikině. Václav jí to oplatí, když k ní dorazí v pátek v kožichu a chce v něm sedět i u stolu. Vzhledem k lokalitě se většina večeří odehraje v panelákových bytech, takže nejen menu, ale i interiéry si jsou docela podobné. Ale vyhraje jenom jeden. Muž, nebo žena? Kdo se stane vítězem ústeckého týdne? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku!
Prostřeno 10.3. 2017 - Antonie – Ústecký kraj:
V pátek 10.3. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno trojnásobná maminka Antonie (26). Poslední slovo dostane v pátek jediná žena ústecké skupiny. Pánové jsou na Antonii opravdu zvědaví, moc k srdci si totiž spolu nepřirostli. I Antonie bydlí v paneláku, a protože v kuchyni tráví vařením pro své čtyři chlapy hodně času, měla by být zkušená kuchařka.
„Myslím si, že Antonie je hráčka, poslední konfrontace bude mezi mnou, Antonií a Pavlem,“ očekává Vašek, kterého bylo včera u Matěje nejvíc slyšet. Václav a Antonie jsou na sebe někdy pěkně drsní. Muži si myslí, že poslední hostitelka se pustí do klasické kuchyně – a to je zčásti pravda. Nikdo už nemá chuť na vývar nebo omáčku, ale to všechno na jídelníčku bude. A bohužel ochucené jedním druhem polévkového koření.
Antonie nesolí, ale koření, ovšem láska k polévkovému koření se jí nevyplatí. Všechno pak bohužel chutná stejně. Koření je v zeleninovém ragú i v posledním vývaru s tuhými domácími nudlemi a hlavně ve vepřové pečeni na víně se šťouchanými brambory. Pavel, který se v mase vyzná, vidí jako další chybu, že maso kuchařka před dušením v papiňáku nezatáhla, bylo by pak šťavnatější.
Antonie drží nervy na uzdě, ale před dezertem se trochu hroutí a musí jít nabrat síly vedle. Přitom sušenková roláda, která roládou sice není, je chutný a úhledný dezert, který (skoro) všichni pochválí. Antonie nemá ráda kaše, přesto ještě musí uvařit krupicovou s jablky a položit kus plovoucí podlahy! To je totiž výzva týdne, která ji nemine, když se v pondělí tak holedbala…
Jak to Antonie zvládne? Kdo byl největší taktik a bodoval nejníže? A kdo to nakonec vyhraje? To vše a mnohem víc teprve uvidíte!
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Antonie,
v pátek 10. 3. 2017 od 17.35 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová