A jde někomu jen o výhru, nebo berou pánové účast v této soutěži jako výzvu? A jak si kuchaři poradí s výzvou týdne, kterou je tentokrát jejich první uvařené jídlo v dětství? Je takový úkol vůbec splnitelný a zařaditelný do menu tak, aby jej nikdo nepoznal a neodhalil dřív, než vezme ruličku do ručky?

Prostřeno – 1. 9. 2020 - Václav Frič:
V úterý 1.9. 2020 uvaří v pořadu Prostřeno sedminásobný mistr republiky a světový šampion v otevírání ústřic, šéfkuchař Václav Frič, který dal před lety sbohem hotelové gastronomii a otevřel si hospodu na vsi Na Pekárně. Václav se rozhodl být kuchařem už na základní škole a vaření je pro něj dodnes srdeční záležitostí.
Je velkým milovníkem klasické české kuchyně, ale skvěle také umí ryby a dary moře. Pro ty, kdo chtějí poznat klasiku se vším všudy, nabízí i zabíjačku, pro citlivější povahy jsou tu buchty, vdolky a pro všechny i špičková svíčková.
Českou kuchyni umí Václav Frič jak z partesu; nechápe ji ale jako strnulý soupis receptů, a jakkoli ctí tradice, nepodléhá zbytečnému sentimentu.