A co třeba takový žahour, jáhelník, cmunda, zelníky, houbová paštika, jihočeské buchty, rybí polévka, vdolky nebo kočičák? Jakým z tradičních receptů se nechají amatérští kuchaři inspirovat? Týden bude ve znamení tří: tří panenek, které připraví dvě vyučené servírky a jeden bývalý číšník. Nikola a Ivana se spolu nemusejí, někdo bude u stolu docela rýpat.
Zkazí jinak příjemné finále všem zúčastněným? A jak celý jihočeský týden dopadne? Kdo vyhraje? To všechno uvidíte, když si nenecháte ujít Prostřeno! z jihu Čech. A opět nezapomeňte hlasovat, vždyť deset tisíc korun nemusí vyhrát jen váš favorit, ale také vy!
Prostřeno – 1.4. 2019 – Jaroslava:
V pondělí 1.4. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno paní Jaroslava (51). Jako první se v pondělí k plotně postaví paní Jarka z bufetu, který vede svorně se svou sestrou už řadu let. Je tedy jasné, že Jaroslava je odbornicí na chlebíčky a studenou kuchyni, to by mohla dobře uplatnit ve svém předkrmu s avokádovou pomazánkou.
Chleba k tomu je doma pečený a první, duchem mladá hostitelka se nebojí riskovat. V Jarčině menu bude zvěřina, ale třeba i v tuzemské kuchyni vzácné jedlé kaštany. A své hosty pozve do pěkného domečku, kde se předvede jako milá a rozvážná hostitelka. Nezalekne se ani převážně potetované mladší party, která k ní domů dorazí. Bude někomu vadit kančí kýta à la svíčková? Paní Ivana má po operací zmenšený žaludek, ta toho moc nesní, ale zato toho hodně namluví.
K hlavnímu chodu jsou jako překvapivá příloha hranolky, potěší bylinkové máslo. Kdo čekal, že nakonec přijde pečený moučník, bude zklamaný, hostitelka podává nepečený likérový dezert. A nevšední zábava souvisí s folklorem – sama paní Jarka se předvede v doudlebském kroji.