To Nikol na to jde odjinud, ta spoléhá na svůj nepřehlédnutelný dekolt. Ocení to ale soupeři? Někteří diváci určitě… Dva soutěžící nevaří doma, ale zdá se, že tentokrát to soupeři řeší méně než jídlo. A v tom se někdy nevyznají: pletou si moravského vrabce se španělským ptáčkem, nevědí, co je to kaldoun a v technologii konfitování také dost tápou. Už snad ale nikdy nezapomenou, odkud k nám přišel tatarský biftek.
A každý den čelí rozličným výzvám a úkolům mléčného týdne, mezi nimiž je třeba i výroba domácího sýra! Dá se to všechno vůbec stihnout? Kdo to na Ostravsku zvládne nejlépe a v slzách štěstí se nakonec překvapeně raduje nad výhrou 60 000 korun? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a dozvíte se to!
Prostřeno 1.3. 2017 - Marcela – Moravskoslezský kraj
Ve středu 1.3. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno zkušená kuchařka Marcela (40). Rozvedená Marcela pracuje léta v automobilovém průmyslu a ráda vaří a v kuchyni si docela věří. I proto vsadí na časově náročné menu, chce soupeře ohromit něčím nevšedním. Takový je i začátek, začneme zábavou, prohlídkou výrobny klobouků a focením na památku. Další průběh večera pak provází nekonečné čekání, kuchařka nestíhá, smůla se jí lepí na paty a ještě ji zradí nespolehlivá trouba.
Marcela se rozhodne pro netradiční slané špenátové muffiny z pivního těsta, ze stejného těsta je i nejvíce problematický chod – prý téměř nepoživatelná kapsa plněná zelím, což je příloha ke konfitovaným husím stehnům. Ta potřebují na přípravu hodně času a velkým tématem u stolu se díky tomu stane konfitování. Hostitelka a Nikol mají na tento postup odlišné názory a Marcele se také zčásti vrací její včerejší kritika Zdenka.
Ten nemusí vývary a kaldoun je vlastně také drůbeží vývar, jen zahuštěný a s drůbky. Ty ale v téhle polévce nenajdeme, protože nervózní Marcela je prostě nemůže doma najít. Polévka je naštěstí silná i tak. Spraví Marcelinu smůlu aspoň kokosovo-pudinkový koláč? Nebo v něm bude pro Zdenka málo kokosu, který má tak rád? Prostě středeční večer budou provázet převážně kritické poznámky, jak se s tím hostitelka, která měla velkorysé plány, vyrovná? Bude se umět kritice postavit čelem?