A platí to i o jídelníčcích, ty též nejsou jednotvárné, obsahují i prvky zahraničních kuchyní. Jedna zvláštnost tady ale je – častou přílohou je rýže. Úkolem týdne budou karbanátky. Nejchutnější připraví poslední hostitelka Isabela, která duch celého týdne hodnotí velmi kladně. Je ráda, že se mohla zúčastnit tak družného, zábavného a pestrého týdne, kde se nepomlouvalo, neintrikařilo, ale zato hodně vařilo, hezky bydlelo a povídalo. Účast v pořadu splnila očekávání nejen její, ale také dalších soutěžících, které se u jednoho stolu ještě určitě sejdou.
Šťastně netypické pro ryze ženský kolektiv - „babince“ bývají konfliktnější. Se zábavou se vytáhne Ukrajinka Viky, která v pořadu oslaví narozeniny. Která z pětice zajímavých žen to na severu Čech ale nakonec vyhraje? Zvítězí mládí, nebo zkušenost? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte, vždyť deset tisíc korun může vyhrát nejen váš favorit, ale také vy!
Prostřeno 1.2. 2019 – Isabela:
V pátek 1.2. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno Isabela (61). Na finále u Isabely jsou soupeřky zvědavé. Isabela je totiž ze všech nejtemperamentnější, navzdory svému věku. Stihne toho hodně, vystřídala spoustu profesí, ještě před čtyřmi roky si udělal kuchařský výuční list. Bohaté menu je poskládané z různých chutí, ale servírování bude takové rustikální, chalupářské. Hostitelka se nebude obtěžovat ani s ubrusem. Upeče nejlepší úkol týdne, ale své dobře ochucené kuřecí karbanátky rozdá návštěvě za pochodu při šmejdění, kde je opravdu na co se dívat.
A nepřekvapí, že v polévce u majitelky dvou velkých koček se nějaký ten chloupek najde. Ne všechno půjde jako po drátkách, Isabelu naštěstí jen tak něco nerozhodí. Začne vajíčkovou tlačenkou, plněnými rajčaty a okurkami, tlačenka se jí povedla a chutná dokonce i Nikole, která ji jinak moc nemusí. Hráškový krém by byl chutný, ale na stůl se dostane už bohužel vychladlý.
Isabele jde vaření, u něhož jí hodně pomáhá mixér, od ruky, ale překombinuje a neohlídá hlavní chod. Telecí Casablanca se změní na vepřové, protože telecí maso prý hostitelka nesehnala, ovocná omáčka je dost sladká. A vepřový špíz s arašídovou omáčkou je hodně vysušený, skoro spálený. Napraví to až hezký podávaná jablka v županu s vanilkovou omáčkou, ta se hostitelce povedla. Naštěstí nálada na její pěkné chalupě u stolu vonícího dřevem zůstává výborná…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Isabela, v pátek 1.2. 2019 od 17.50 na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová