Tentokrát je to vášeň k cestování a zkušenosti s dlouhodobým pobytem v cizině, hlavně v Londýně. Odtud zčásti pramení i zahraniční recepty, kterým se amatérští kuchaři z jižní Moravy nevyhýbají. Někteří sní o vzdálených severských destinacích, jako je například Island nebo Aljaška. Komu se podaří si na další cesty vydělat svým úspěšným vařením? Nejlepší hostitel týdne může od soupeřů dostat 60 tisíc korun. K další odměně v podobě 10 tisíc korun dopomohou svými hlasy diváci, kteří mohou ze soutěžících vybrat toho, jenž se jim nejvíce líbí. A s prázdnou neodejde ani jeden z hlasujících diváků, který si může rovněž odnést 10 tisíc korun. Dívejte se na premiérové Prostřeno! a hlasujte!
Čtvrtek: Chůva, překladatelka, floristka a cestovatelka Lucie (33) žije na sto procent. Zaujme nejen svými příběhy a životním stylem, ale hlavně večeří.
Nezadaná Lucie nežije v České republice, ale převážně v zahraničí, hlavně v Londýně. Na pár měsíců v roce se ale vrací do Česka a pak bydlí v atraktivním domě se zahradou, kam se za ní také podíváme. Hosty zaujme, že dům s bazénem a jezírkem patří dvojici spřátelených gayů. A jak to Lucie má, plánuje londýnská chůva vlastní rodinu? To také všetečné hosty zajímá. V kuchyni Lucie zariskovala a pokusila se do jídelníčku zařadit mušle, které nejsou u nás moc obvyklé ani oblíbené. Nevšední je i kombinace, s nimiž mušle sv. Jakuba podává. Velké hřebenatky jsou na pánvi s pikantním chorizem! Ochutná mořské plody i Klára, která, jak se ukáže, má hodně vybíravý jazýček? Hráškový krém, kde je hodně máty, se ukáže jako dobrá volba, stejně jako grilovaný vepřový steak zapečený s modrým sýrem a jablkem. Hostitelka má ráda kombinaci masa a ovoce, sladkého a slaného.
A jak to tak vypadá, jídlo chutná i soupeřům. Lucie je asi takový přirozený kulinářský talent, dokáže jídlo dobře dochutit, ale i hostitelka, která nenudí, a je s ní zábava. Také je to kreativní žena se spoustou zájmů. Jedním z jejích koníčků je i péče o květiny, a právě floristiku si čtvrtá hostitelka zvolila pro svoji zábavu.
Prostřeno – čtvrtek 1.2. 2018 – Lucie Florianová (33)
Nežije v České republice, ale převážně v zahraničí. Cestovala po Saúdské Arábii a žije ve Velké Británii. V Brně je momentálně na tři týdny, poté zase odjíždí. Živí se jako chůva, překladatelka a floristka. Je nezadaná a života si užívá na sto procent. Přihlásila se z hecu na popud přátel, kterým chutná jídlo, co jim připravuje. Pokud by vyhrála, peníze by použila na život v Anglii, kam se bude vracet. Z legrace tvrdí, že si na cestu zpět koupí dva metráky tlačenky.Charakter: Přátelská, má ráda dobrou zábavu. Je trochu individualistka, ale není podrazák a vždycky je s ní sranda.
Zájmy: Cestování, práce s květinami. Ráda čte a baví ji černý humor.
Vztah k vaření: Kladný, baví ji to. Vše, co sama uvaří, se vždy musí sníst, jinak není spokojená. Ráda připravuje italská jídla a kuchyni britskou, českou a Středního východu.
Chutě: Má ráda skoro vše, ale nejradši má vepřo-knedlo-zelo od maminky.
Nesnáší: Křen, červenou řepu a kopr. Při stolování jí vadí mlaskání a vulgarismy ohledně jídla.
Motto: Pesimista vidí potíže při každé příležitosti, optimista vidí příležitost ve všech obtížích.
Očekávání: Těší se na dobrou zábavu.
Historka z vaření: Jednou připravovala vepřové maso na coca-cole, ale zapomněla tam přidat maso. V hrnci zbyl jen karamel.
Zůstane tahle jihomoravská parta pohodová a přátelská? Nebo je výhra rozdělí? A kdo ji získá?
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Lucie,
ve čtvrtek 1. 2. 2018 od 17.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima