8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno 31.1. 2017 - Jarmila - Jihomoravský kraj, Brno a okolí

31. 01. 2017 | Poslední díl
O tom, že jsme v Jihomoravském kraji, konkrétně v Brně a jeho blízkém okolí, nás hned přesvědčí zpěvavá mluva s typickými koncovkami. A tentokrát opravdu nuda v Brně nebude, naopak to bude ukázkové „žít Brno“. Sejdou se tři dámy a dva studenti, z toho jeden výstřední yuotuber, takže je to věkově i genderově pestrá partička. Naštěstí je to i sešlost velmi tolerantní, protože jinak by to mohlo ve finále také skončit ostrou konfrontací.

Poněkud zlomyslný je i úkol týdne – Brňáci mají vytvořit nějakou pražskou specialitku. Vzhledem k tomu, jak moc se mají Brňáci a Pražáci rádi, je to taková malá provokace. Bude to také týden plný převleků, nejmladší Oldřich se rozhodl na večeře chodit v přestrojení za své oblíbené postavy, aby byla nějaká ta „bizarní“ show. A bude, masky se ujmou, přidají se i hostitelky, kterým to Oldřichovo blbnutí jinak leze občas na nervy, pokud je rovnou neděsí.

Prostřeno 31.1. 2017 - Jarmila -  Jihomoravský kraj, Brno a okolíVětšinou se tomu ale naštěstí zasmějí… Zábava bude tvořivá, krmě vydatná a docela povedená, bodování zajímavé. Kdo se stane jihomoravským hostitelem týdne a odnese si lákavých 60 000 korun? Sledujte Prostřeno! každý všední den už v 17.35!

Prostřeno 31.1. 2017 - Jarmila - Jihomoravský kraj, Brno a okolí:


V úterý 30.1. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno energická důchodkyně Jarmila (63). Po vařícím mladíkovi se vařečky chopí nejstarší a zkušená hostitelka Jarmila, která bydlí v domě se zahradou dvacet pět kilometrů od Brna. Mezi českomoravské speciality, pro které se rozhodla, musí zařadit také jednu pražskou. „Co ti Pražáci žeró?“ zajímá ráznou hostitelku.

A najde si zase něco z masa, kterého je v jejím menu už tak dost. Poctivý jídelníček obsahuje většinu surovin domácích, včetně dvou kachen z vlastního chovu a samozřejmě vajíček, všechno zpracované poctivou ruční prací, sílu v paži Jarmila ještě má. A taky se nebojí legrace, včera ji zřejmě inspiroval Oldřich, dnes ona přivírá své hosty v masce upíra. Oldřich v úterý dorazí také jako upír, ale už je mu aspoň vidět do obličeje. U stolu se tak sejdou tři hosté a dva upíři.

A to ještě není konec – paruky a převleky budou také součástí zábavy. Bude pít hostitelka svým hostům krev? Občas trochu ano, Jarka se totiž s ničím a s nikým nepáře. Ohledně příborů a skleniček je u stolu zmatek, na dně sklenic zůstal citron po přípitku, Kolem „sekyrkové polévky“ je spousta dohadů, zdá se, že tuhle pohádku nikdo moc nezná. Ani předkrm, ani chuť rustikální polévky „co dům dal“ hosty moc nezaujme.

Hlavní chod s kachnou, cuketovým zelím a kynutým knedlíkem je dobrá pořádná porce, nejvíce problémů způsobí kuchařce dezert. Nejprve hledá Jarmila šlehačku a roláda, kterou peče už tolik let, nejde odlepit a srolovat. Sama nechápe, kde se vloudila chybička. Ztratily se i dva dezertní talíře. Mohou za to temné síly? „Tebe mi byl čert dlužen do domu,“ vynadá nakonec Jarka Oldřichovi. Jaké výzvě bude ještě čelit? Upíše svoji duši ďáblu?

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Jarmila,
v úterý 31. 1. 2017 od 17.35 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !