Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 30.03. 2024
Dnes má svátek Arnošt
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 12. týden

16. 03. 2015 | Televizní tipy
Tento týden se vypravíme do blízké i vzdálenější historie. Vydáme se za krásami Středozemního moře a opravit most v San Francisku. Nebudou chybět nebezpečí, lov a nejpodivnější zvířata. Prima ZOOM – vaše porce bezpečného dobrodružství. Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 12. týdnu?


17. 3. 20.00 – Ztracená království: Afrika II (Království Ašante)


Prohlédněte si Afriku v úplně novém světle! Pokračování dech beroucí dokumentární mini série Ztracená království odkrývá neobyčejné pozadí starověkých afrických civilizací. Posledních pět set let přitom převládal úplně jiný názor: Černý kontinent. Zaostalý. Ztracený. Proud archeologických výzkumů teď konečně obrací vlnu dosavadního akademického myšlení. V Africe dochází k objevování dlouho ztracených království – impérií vyspělých kultur a poznatků. Nové archeologické poznatky, uhlíkové datování a nedávno objevené starobylé texty nás nutí nahlížet na Afriku úplně jiným pohledem.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 12. týden17. 3. 21.00 – Historie poslední bomby

Historie poslední bomby dokumentuje jeden z leteckých úderů na Tokio, které probíhaly během jara a léta roku 1945. Letka 21st Bomber Command amerického letectva vyrážela ze vzdálených základen a držela se nízko při zemi a mořské hladině. Mise, která vzlétla z válkou zničeného ostrova Iwodžima, jejíž délka byla 3 000 mil, je dodnes považovaná za jednu z nejnebezpečnějších akcí druhé světové války. Záběry natočené kamerou Technicolor převedené do vysokého rozlišení ji přesto zachycují kompletní v celé délce – od prvotního plánování akce generálem Curtisem Lemayem, přes samotný nálet a bombardování, až po návrat a dosednutí zpátky na iwodžimské přistávací ploše. V Historii poslední bomby dokonce nechybí ani fantastické záběry natočené piloty stíhaček P-51 Mustang, které eskortovaly bombardéry B-29 nad jejich cíle, a bránily je před nepřátelskými útoky.

19. 3. 19.00 – Úžasná tajemství vědy (Kristova ohnivá koule)

Seriál odhaluje nejúžasnější tajemství vědy. Názory vědců na události, které se staly v dobách starého Říma, se velmi různí. V roce 312 se stalo něco, co prý změnilo dějiny světa. Císař Konstantin spatřil na obloze světlo, které si vyložil jako boží znamení. Mnozí se domnívají, že tak získal víru a donutil Římany konvertovat ke křesťanství. Je to jedním z nejdůležitějších mezníků v dějinách světa. Ale co vlastně Konstantin na obloze viděl? Zdá se, že událost, která měla obrátit římskou říši na křesťanství, je zřejmě spojená s katastrofálním dopadem meteoritu…

20. 3. 18.00 – Vetřelci dávnověku V (Vikinští bohové)

Vikingové byli národem žijícím převážně ve Skandinávii. Cestovali daleko pomocí lodí. Měli také ve své kultuře základy demokracie. Uctívali více bohů. Tvrdili, že vesmír má devět světů. Byl to například svět bohů, svět obrů, svět elfů a další. Asgard je světem těch nejmocnějších bohů. Ódin byl nejvyšší bůh. Podle legendy měl dva magické havrany, kteří pro něj sledovali svět. Ufologové se domnívají, že to byly špionážní drony. V Uppsale je starý kostel. Byl postavený na počest vikinských bohů. Také existuje legenda o mostu, po kterém se člověk mohl dostat rychle, kam chtěl. Most měl tvořit spojení s nebesy. Vědci spekulují o možnosti cestování červími dírami. Bohové měli mytické zbraně, například oštěp, který vždy trefil cíl. Ufologové uvažují nad tím, že to mohly být moderní zbraně, které starověké národy nedokázaly popsat. V dnešní době vědci studují možnosti tzv. kinetických zbraní. Valhala je síň padlých. Staří Vikingové zapalovali lodě na počest zemřelých. Podle ufologů tím napodobovali start rakety. Vydejte se s námi do světa Vikingů a jejich záhad.

20. 3. 20.00 – Krásy Středozemního moře (Mýty)

Středozemní moře je rájem dovolených, cílem turistů nejen ze všech koutů Evropy, ale i světa, a je také jedním z nejpestřejších a nejrůznorodějších prostředí na světě. Myslíme si, že o něm víme všechno. Jenže: jak vzniklo? Kdo tuto oblast obývá? A které z místních stop po lidské činnosti zůstávají dodnes záhadou? Dva vědecké týmy – jeden po souši a druhý na moři – se vydaly odhalit tajemství Středozemního moře, seznámit se s místní faunou a navštívit jeho nejodlehlejší kouty. Jejich expedice vede z jižní Francie přeš Itálii do Řecka a dále po východní hranici Středozemního moře až do Turecka, Egypta a na Gibraltar.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 12. týden21. 3. 20.00 – Nebezpečná setkání V (Obrana před medvědem)

V páté řadě dokumentárního seriálu Nebezpečná setkání přichází ke slovu nejmodernější technologie, které umožňují získat nový pohled na nejzajímavější a nejnebezpečnější zvířata na naší planetě. Otestujte rychlost uštknutí chřestýše, špehujte obřího kalmara v mořských hloubkách, chyťte si lidožravého kajmana! To je jenom krátký výčet aktivit a radovánek v pětici epizod páté série Nebezpečných setkání.

21. 3. 21.00 – Nejpodivnější zvířata světa III (Nečekané útoky)

V tomto dílu se bude nečekaně útočit. Jak vyváznou lidské oběti ze střetu s antilopou, aligátorem, koněm, slonem, mečounem, anakondou, šimpanzem, pštrosem, gepardem, medvědem, žralokem, býkem, včelím rojem…? A co třeba takové napadení mrtvým zvířetem pomocí posmrtných reflexů? Nebudou chybět ani humornější útoky, např. tygr pomočí lidi v Zoo, protože si je chtěl označkovat. Jeden muž si zase odskočil vykonat potřebu v Amazonce a do močové trubice mu vnikla rybka, která se krmí krví a přitahuje ji moč. V dalším videu kočka vystraší krokodýla a ten uteče zpět do vody. Připravte se, Prima ZOOM útočí.

22. 3. 18.00 – Megaopravy (Most v San Francisku)

Tentokrát se vydáme zdokumentovat opravu mostu Bay Bridge přes sanfranciský záliv. Jelikož most už dosluhuje, musejí stavbaři postavit vedle starého mostu most nový. Pro úspěšnou stavbu nového mostu potřebují vytvořit objížďku, která bude částečně využívat i část starého mostu. Vybudování objížďky obnáší vyříznout ze starého mostu část mostní konstrukce, odsunout ji stranou a na místo staré části nasunout nový díl, který sám o sobě objížďku vytvoří. Zdokumentujeme také čištění zátoky od odpadků i vytahování vraků lodí z místního moře. Jak dopadne tato megaoprava a dá se vůbec zvládnout bez nehod?

22. 3. 21.00 – Dálnice vedoucí peklem (Smrt na Coquihalle)

Příkré horské cesty pohořím Coquihalla v Britské Kolumbiji představují jednu z nejzrádnějších velkých dálnic na světě. Brutálními extrémními podmínkami každodenně projíždějí tisíce náklaďáků – a mnoho z nich ke svému cíli nedorazí. Je na speciálně vybavených záchranářích, aby co nejrychleji odklidili trosky a zprůjezdnili cestu. Tým Jamieho Davise se rozhodl vyrazit po jediné cestě, jež je snad ještě horší – Alberta 881. Auta po okraj narvaná industriálním nákladem šplhají nahoru po úzkém pruhu ledem pokryté silnice, přes liduprázdné lesy. Teplota minus čtyřicet stupňů a arktické větry představují brutální podmínky pro auta i pro muže. Jamieho různorodý tým bojuje s nekonečným masakrem náklaďáků v nesnázích i zuřivým počasím, které každého dotlačí na okraj sil.

Unikátní dokumenty, vysílané v 12. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda