Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 9.5. 2018 – Marie

9. 05. 2018 | Poslední díl
Prostřeno! zavítá na jih republiky, kde se v malebném Jihočeském kraji utkají tři ženy a dva muži. Z kuchyní se bude linout vůně dobrého jídla, zvládnutelný je i úkol týdne, což je tentokrát oblíbená pizza. Bude v mnoha různých podobách, ale v pondělí nebude vůbec. Parta je to pestrá a o zábavu tak nouze jistě nebude. Nejmladší a nejstarší jmenovkyně Marušky od sebe dělí skoro padesát let. A shodou okolností jsou obě Marie vynikající kuchařky.

Jejich kachnička a kančí na šípku budou vonět až z obrazovky. O klasickou jihočeskou baštu se pokusí i zdravotní sestra Dana, jejíž manžel už před čtyřmi roky v pořadu vařil - a uspěl. Podaří se Daně to samé? Je to všestranná žena, která zvládne i hospodářství, z něhož pochází hodně surovin. Bez ambicí na příjemný večer, chutné menu a samozřejmě výhru nejsou ani oba soutěžící muži, kteří mají v plánu dotáhnout do vítězného konce spíš moderní meníčka.

Prostřeno – 9.5. 2018 – MariePánové ale budou bojovat s časem a občas se jim smůla lepí na paty… Kdo si nakonec odnese šedesátitisícovou výhru? A kdo z jihočeských amatérských kuchařů bude nakonec nejsympatičtější i divákům a získá odměnu deset tisíc korun? Dívejte se na Prostřeno od pondělí do pátku a hlasujte!

Prostřeno – 9.5. 2018 – Marie:


Ve středu 9.5. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno nejstarší hostitelka Marie (68). Elegantní Marie je vdova, která si užívá důchodu a vnoučat hlavně na své chatě, hosty ale pozve do svého domku, který dýchá útulností. Na stěnách jsou obrázky a barevně laděné tapety, mezi líbivými soškami a artefakty je ale kupodivu i lebka, která prý Marii provází celý život. Je jasné, že Marie je zkušená kuchařka, která ví, jak má dobré jídlo chutnat, ale během přípravy klasické večeře, zavládne u ní doma zákon schválnosti. A že se Maruška umí rozčilit!

Čerstvá vajíčka na plněný předkrm nejdou oloupat, a tak letí do dřezu! Těsto na bonusové domácí houstičky špatně kyne a je prý řídké, Marie si to navíc vůbec neulehčila. Kachničku pekla dlouho a při nízké teplotě celou noc, každý k porci masa s kůrčičkou dostane velký chlupatý knedlík „drbák“, který už čeká pod peřinou, aby nevystydl, a dva druhy zelí.

Hlavnímu chodu předchází poctivá bramboračka s vlastnoručně nasbíranými houbami a jako sladká tečka českou hostinu ukončí vláčný sachr podle Mariina receptu s jablky. Nakonec to i přes ty nervy všechno dopadne téměř na výbornou, hosté se od stolu sotva odvalí, i když u toho hostitelka rozbije jednu skleničku a rozlije víno po stole. O tom, že je Marie ve skutečnosti moc šikovná, svědčí nejen její večeře, ale i její záliba v ručních pracích. Kdo vyrobí nejhezčí dekorativní věnec?

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Marie,
ve středu 9.5. 2018 od 17.50 na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 9.5. 2018 – Marie:

Prostřeno – 9.5. 2018 – Marie
Prostřeno – 9.5. 2018 – Marie
Prostřeno – 9.5. 2018 – Marie
Prostřeno – 9.5. 2018 – Marie
Prostřeno – 9.5. 2018 – Marie
Prostřeno – 9.5. 2018 – Marie
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zajíc