Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 7.2. 2018 – Ivo

7. 02. 2018 | Poslední díl
Třetí letošní premiérová kulinářsko-hostitelská show Prostřeno! zavítá do Moravskoslezského kraje. Pět soutěžících bude i tentokrát bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o sympatie diváků, od kterých mohou dostat dalších 10 tisíc korun. Stejnou částku může navíc za svůj hlas získat i jeden z diváků. A jaký úkol soutěžící dostanou? Budou to zdravé ovesné vločky, které, přiznejme si, všichni tak moc nemusí.

Je kromě místa a účasti v pořadu něco, co amatérské kuchaře ze severu Moravy spojuje? Je mezi nimi pár nadšených rybářů, ale hlavně - kdyby populační vývoj naší republiky visel na jejich bedrech, nastala by v Česku populační exploze! Tři z našich spoluhodovníků totiž mají po čtyřech dětech! Kořením pořadu je pak poslední hostitelka Šárka, která dorazila až z Kanárských ostrovů, kde už dvacet let žije, muzicíruje, zpívá a podniká v cestovním ruchu.

Prostřeno – 7.2. 2018 – IvoCo řeknou soupeři na její španělské menu, kde sice chybí polévka, ale stůl se prohýbá pod dalšími chody? A samozřejmě nechybí ani „mořské potvory“. Kdo si bude poslední večeři ošklivit a kdo si naopak pochutná? A kdo z chlapů se rozpláče? Jak to nakonec celé dopadne? Sledujte Prostřeno! a hlasujte! Opět bude na co se dívat a co hodnotit!

Prostřeno – 7.2. 2018 – Ivo:


Ve středu 7.2. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno distributor vína, zcestovalý Ivo (39).
Ivo kvůli práci často cestuje, už dříve pobýval jako svářeč a montér hodně ve Francii, kde se naučil rozumět vínu a vybranému jídlu. Tuto skutečnost chce uprostřed týdne zúročit v domě, kde žije asi rok se svou rodinou. Je dvakrát rozvedený a momentálně má přítelkyni. Kolegy v jeho ložnici zaujme vinotéka, součástí bytu je také šatna.

Ivo je naštěstí kliďas, takže případnou kritiku nese v pohodě, i když do své večeře asi docela investoval. Začne se na vysoké noze pravým šampaňským, což je pro některé z hostů jistě premiéra. Stejně jako toust s „foie gras s karamelizovanou hruškou a piniovými ořechy“, jenže dobrý a oku lahodící předkrm je jen malá porce, pro Jardu úplně miniaturní. Šárka pozná, že nejde o obyčejná játra, a rozvine se debata, jak etické podobné pochoutky vůbec jsou.

Asi nejhůře dopadne další francouzská specialita – „krém z pečené červené cibule s tymiánovou tyčinkou a chipsem ze sýra Comté“. Hostitel si dá s přípravou polévky dost práce, nikdo to ale neocení. Cibule je pečená, stejně jako domácí tyčinky, ale fialová polévka nechutná a tyčinky se jim zdají tvrdé. Mnohem lépe je na tom hlavní chod - pečená kachna na pomerančích, která by byla výborná, jen kdyby bramborové pyré nebylo studené. Naopak žáru schytal až moc „francouzský jablečný koláč s vanilkovým Crème Chantilly“, jenž opět lépe vypadá, než chutná - jablka jsou bohužel připálená.

A Helena, která má k jídlu asi nejvíce připomínek, jablka stejně nemá ráda. Prost, jestli to na hosty není všechno až moc moderní a moc luxusní. I když se Ivo soupeřům věnuje, na jídlo se místy dlouho čeká. Není divu… Ivo kolegům zprostředkuje také sommeliérskou zkušenost: rozpoznají v nabídnutých esencích, k nimž si mají přičichnout, o jaké vůně a příchutě se jedná?

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Ivo,
ve středu 7.2. 2018 od 17.50 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 7.2. 2018 – Ivo:

Prostřeno – 7.2. 2018 – Ivo
Prostřeno – 7.2. 2018 – Ivo
Prostřeno – 7.2. 2018 – Ivo
Prostřeno – 7.2. 2018 – Ivo
Prostřeno – 7.2. 2018 – Ivo
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !