Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno 31.8. 2015 - Abi

31. 08. 2015 | Poslední díl
Týden na severu Moravy určitě nebude nudný ani obvyklý. Připravte se na klání, kde muži mají výraznou převahu. Jak si povede jediná žena týdne, samoživitelka Katka? Bude se smát, zatímco si pánové budou masírovat svaly? A to budou, protože nás čeká střet dvou kultur i dietních přístupů.

Každý z účastníků je jiný i důvody se různí. Jeden je religiózní, druhý dietetický, zbytek klasická česká pohodička. Prvním hostem je totiž muslim Abi, kterému se oškliví vepřové, jež mu zakazuje náboženství. Poslední hostitel Aleš zase přísahá na módní „paleo“ dietu, díky níž celkově ozdravěl a zhubl dvacet kilo. To ovšem hlava nebere montážnímu dělníkovi Petrovi, který si vůbec neumí představit, co by si dal na svačinu, kdyby vynechal pečivo?

Prostřeno 31.8. 2015 - AbiAle i lidský přístup je jiný: Abi neskrývá svůj temperament a uvítal by, kdyby našinci více mluvili a kritizovali. Proč hostitele pomlouvají, až když zmizí v kuchyni, a neřeknou mu své výtky hned u stolu? Abi se také zaslouží o to, že dalším tématem týdne bude cibule. A úkolem týdne je nějaká „echt“ česká specialita. Kdo připraví nejlepší a kdo tentokrát v Moravskoslezském kraji vyhraje 50 000 korun a bude se radovat jako malé dítě?

Prostřeno – 31.8. 2015 – Abi:


V pondělí 31.8. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno Egypťan Abi (42). Jako první vaří v převážně pánské partě Egypťan s vysokoškolským titulem a dlouhým jménem, kterému se říká Abi. Jak dopadne setkání dvou odlišných kultur? I on dostane za úkol uvařit nějakou typickou českou pochoutku. Jak s e s tím vyrovná?

Prý jako první jídlo se u nás naučil bramborový salát – proč ho jíme jen o Vánocích, diví se. Drůbeží a hovězí maso, které se vaří do polévky, bude v pořadu Prostřeno s datem 31.8. 2015 součástí hlavního chodu, jenom se pak ještě opeče. Abi si sám míchá orientální koření - složení neprozradí.

„Nevíte, co je tahina?“ diví se v pořadu Prostřeno s datem 31.8. 2015 Abi. „Jsem zvědavý na svoje hosty,“ drsně vtipkuje, když míchá bílou sezamovou pastu, „jestli oni nebudou stát frontu u záchodu.“ K jídlu bude hodně cibule a zeleniny, nevšední je přílohová kombinace pražených nudlí a vařené rýže.

V obou silných vývarech je kus celeru a celá opečená cibule, což vyvolá konflikt. Z hostitele, který se jinak moc rád směje, jde strach, protože „je neslušné neochutnat“. Zaměří se na Petra a nekompromisně ho donutí pozřít celou cibuli. Na spláchnutí pak dostane od muslima Abiho panáka.

Tabule na hlavní chod je v pořadu Prostřeno s datem 31.8. 2015 prostřená na egyptský způsob, každý si může z improvizovaného švédského stolu naložit, co chce, ale kombinace masa a rýže připadá hostům suchá a saláty pro ně nejsou adekvátní náhradou nějaké omáčky či dipu. Větší úspěch má sladká tečka- palačinky na egyptský způsob.

Zlepší náladu vodní dýmka míru? Kdo všechno si potáhne z šíši? I nekuřák Aleš? Na konci večírku je ale sebevědomý Abi se svou prezentací egyptské kuchyně spokojený.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Abi,
v pondělí 31.8. 2015 od 18.00 na Primě



Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno 31.8. 2015 - Abi:

Prostřeno 31.8. 2015 - Abi
Prostřeno 31.8. 2015 - Abi
Prostřeno 31.8. 2015 - Abi
Prostřeno 31.8. 2015 - Abi
Prostřeno 31.8. 2015 - Abi
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !