Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno 30.1. 2019 – Marcela

30. 01. 2019 | Poslední díl
Prostřeno! slaví deset let a po speciálu s legendami pořadu přichází druhý premiérový díl nové série. Pravidla zůstávají stejná a do soutěže se prostřednictvím hlasování mohou opět zapojit i diváci. Se standardní show začínáme v Ústeckém kraji, kde se o 60 tisíc korun a hostitelskou čest k tomu utkají samé ženy, dvě z toho ve stavu požehnaném. A protože obě čekají holčičky, je to opravdu velmi silná ženská sestava. Přesto velmi pestrá, věkově tedy určitě, jsou zastoupený všechny generace.

A platí to i o jídelníčcích, ty též nejsou jednotvárné, obsahují i prvky zahraničních kuchyní. Jedna zvláštnost tady ale je – častou přílohou je rýže. Úkolem týdne budou karbanátky. Nejchutnější připraví poslední hostitelka Isabela, která duch celého týdne hodnotí velmi kladně. Je ráda, že se mohla zúčastnit tak družného, zábavného a pestrého týdne, kde se nepomlouvalo, neintrikařilo, ale zato hodně vařilo, hezky bydlelo a povídalo. Účast v pořadu splnila očekávání nejen její, ale také dalších soutěžících, které se u jednoho stolu ještě určitě sejdou.

Prostřeno 30.1. 2019 – MarcelaŠťastně netypické pro ryze ženský kolektiv - „babince“ bývají konfliktnější. Se zábavou se vytáhne Ukrajinka Viky, která v pořadu oslaví narozeniny. Která z pětice zajímavých žen to na severu Čech ale nakonec vyhraje? Zvítězí mládí, nebo zkušenost? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte, vždyť deset tisíc korun může vyhrát nejen váš favorit, ale také vy!

Prostřeno 30.1. 2019 – Marcela:


Ve středu 30.1. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno nejstarší hostitelka Marcela (70).  Proč alternativní léčitelka Marcela plánuje bulharské menu? Její milovaný manžel byl Bulhar a jsou to jídla, která hostitelka dobře zná a umí je připravit. Banice, mekice, lutjenice, i takové výrazy budou padat během vaření. A Marcela své kolegyně i diváky ráda zasvětí do tajů bulharské kuchyně. Předkrmová banice je pečivo ze speciálního lískového těsta plněného balkánským sýrem. Šopský salát, jak má prý vypadat, je s pečenými paprikami.

A paprik je ve středu opravdu hodně, jsou i v kuřecí polévce, kde někomu vadí syrová rajčata, ale třeba Petře nevšední polévka chutná. Ljutenica je bulharské lečo, kam nepatří klobása ani vajíčko, jde o jednu z příloh k hlavnímu chodu, krůtím medailónkům. Další je tzv. tvídová rýže, Marcelina specialita. Jde o rýži s mákem, ale právě ta nikoho neuhrane, protože stihla vystydnout a je prý i převařená. Mekice s cukrem, to je poslední chod.

Smažená sladká tečka není moc sladká a nejvíc ze všeho prý připomíná naše koblihy nebo langoše. Kromě krůty jsou všechna jídla dost mastná, což je další výtka k jinak chutné a zajímavé ukázce z balkánské kuchyně. Nálada u Marcely je výborná, starší ročníky si mají stále co povídat, hostitelka dbá na to, aby se nikdo nenudil. Během svého večírku kolegyně seznámí i s náplní své ezoterické činnosti a předvede malé čarování s mobilním telefonem.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Marcela, ve středu 30.1. 2019 od 17.50 na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !