Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno 3.9. 2015 - Petr

3. 09. 2015 | Poslední díl
Týden na severu Moravy určitě nebude nudný ani obvyklý. Připravte se na klání, kde muži mají výraznou převahu. Jak si povede jediná žena týdne, samoživitelka Katka? Bude se smát, zatímco si pánové budou masírovat svaly? A to budou, protože nás čeká střet dvou kultur i dietních přístupů.

Každý z účastníků je jiný i důvody se různí. Jeden je religiózní, druhý dietetický, zbytek klasická česká pohodička. Prvním hostem je totiž muslim Abi, kterému se oškliví vepřové, jež mu zakazuje náboženství. Poslední hostitel Aleš zase přísahá na módní „paleo“ dietu, díky níž celkově ozdravěl a zhubl dvacet kilo. To ovšem hlava nebere montážnímu dělníkovi Petrovi, který si vůbec neumí představit, co by si dal na svačinu, kdyby vynechal pečivo?

Prostřeno 3.9. 2015 - PetrAle i lidský přístup je jiný: Abi neskrývá svůj temperament a uvítal by, kdyby našinci více mluvili a kritizovali. Proč hostitele pomlouvají, až když zmizí v kuchyni, a neřeknou mu své výtky hned u stolu? Abi se také zaslouží o to, že dalším tématem týdne bude cibule. A úkolem týdne je nějaká „echt“ česká specialita. Kdo připraví nejlepší a kdo tentokrát v Moravskoslezském kraji vyhraje 50 000 korun a bude se radovat jako malé dítě?

Prostřeno – 3.9. 2015 – Petr:


Ve čtvrtek 3.9. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno dobrák Petr (54). Jako kdyby hosté z prostředka týdne chtěli splnit úkol týdne už svým menu, protože trend ve vaření klasických českých jídel pokračuje. V malém bytě Petrovy přítelkyně ve Studénce se podává další vývar, španělský ptáček s bramborovou kaší, večeři zakončí mramorová bábovka.

To všechno si snad dá v pořadu Prostřeno s datem 3.9. 2015 i Abi, který nedostane slaninu a párek v závitku bude drůbeží. Co se mu ale nebude líbit, to je kostka ve vývaru, protože na rozdíl od Petra není přítelem umělých dochucovadel a polotovarů. Základem na játrové kapání je koupená zavářka – a k tomu hostitel předvede malý fígl. Petr, zvyklý stravovat se na montážích a jíst hlavně lžící, se s tím moc nepáře.

Sardelová vejce nejsou v pořadu Prostřeno s datem 3.9. 2015 sardelová, ale tuňáková, uvařená natvrdo a potřená koupenou pomazánkou. Pozná to někdo? „Já jsem blafoval, takže je to blaf,“ přizná se bezelstně hostitel, který přitom ale umí vařit. Koncovka tomu však chybí. Ke španělskému ptáčku, který je sám o sobě prý chutný, patří i dobrá omáčka, místo ní jsou ale na talíři stopy bezbarvé břečky.

Bramborové placky a prý i bábovka jsou místy připálené. Petr má slabiny též jako hostitel – například aperitiv v mrazáku zmrznul. Těšil se na Aliho, má k tomu ale důvod? „Smrdí mi to,“ zmrazí ho Egypťan hned u předkrmu… Ale i Petr má pro něho překvapení – cibuli v polévce.

Proč se do Petra pouští jen Abi? Je to tak snadný terč, že je ho ostatním líto? Kdo se dokáže napít minerálky z prázdného korbelu? Je to taková „petrovina“, naráží na hostitelův specifický druh humoru Aleš, který uvaří jako poslední.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Petr,
ve čtvrtek 3.9. 2015 od 18.00 na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno 3.9. 2015 - Petr:

Prostřeno 3.9. 2015 - Petr
Prostřeno 3.9. 2015 - Petr
Prostřeno 3.9. 2015 - Petr
Prostřeno 3.9. 2015 - Petr
Prostřeno 3.9. 2015 - Petr
Prostřeno 3.9. 2015 - Petr
Prostřeno 3.9. 2015 - Petr
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !