Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 28.5. 2018 – Monika

28. 05. 2018 | Poslední díl
V Praze a jednou i ve středních Čechách se sejdou tři ženy a dva muži. Věkem se řadí spíš do středních let a parta je to opravdu hodně pestrá. Tolerance bude třeba, mediátorem slovních přestřelek a trapasů bude Helena, která umí ohladit hrany, takový Jaroslav si moc nevidí do pusy. Týden startuje u Slovenky Moniky, která se stravuje hodně alternativně, všechno tudíž vaří „jinak“.

Konzervativnější strávníci budou jen koukat, co všechno lze uvařit z náhražek a jaké potraviny se u nás také dají koupit. Monice nebude vadit úkol týdne – sushi. V jejím podání samozřejmě vegetariánské… Hned další den uvaří gay Josef a pro chlapáka Jaroslava je to prý zcela nová zkušenost sedět s homosexuálem u stolu. Jarda nakonec šokuje nejen svými nekorektními řečmi, ale neméně i svým hlavním chodem.

Prostřeno – 28.5. 2018 – MonikaNejmladší Renátu jeho myšlení zaskočí. Ale Jarda – oslněn její večeří ve čtvrtek zkrotne a překvapivě změní názory na ženy o sto osmdesát stupňů. Už v pátek se ale opije, vyleze na strom, vyzná lásku Monice a v Helenině chalupě si u stolu zapálí. Helenino jídlo bude ve finále domácké, ale nálada nevšední.

Jak se tak rozdílná partička rozloučí? Kdo to celé vyhraje? Kdo ze soutěžících získá největší divácké sympatie a tím vylepší domácí rozpočet o deset tisíc korun? A který z hlasujících diváků se bude radovat ze stejné částky? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku, bude to provokativní, zábavné i napínavé!

Prostřeno – 28.5. 2018 – Monika:


V pondělí 28.5. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno Slovenka Monika (43). První hostitelka je provozní v kavárně a propaguje jiný styl výživy, který jí chutná a prý také velmi prospívá jejímu zdraví. Zaujme nejen svým vařením, ale i bydlením, její mezonetový byt je prostorný, vzdušný, ale zároveň útulný, plný umění. Monika nejí maso ani jiné živočišné suroviny, straní se bílé mouky a cukru, ale vegankou se nenazývá.

Ze svého jídelníčku vynechala máslo, mléko, umí nahradit vejce, mouku na svůj dobrý chléb si sama mele z různých plodin, maso nahrazuje javánskou fermentovanou sójou (tempeh). A slibuje, že u ostatních jídlo i maso ochutná, aby mohla spravedlivě hodnotit. Co na její kuchyni řeknou ostatní? Hlavně Jarda, který si myslí, že po takové stravě by záhy zkolaboval? Ten se na ženské vaření vůbec dívá poněkud svrchu.

Českou kuchyni „jinak“ ale ráda ochutná nejmladší Renáta a nezalekne se jí ani nejstarší Helena, i když nadšená není. Všichni pak svorně pochválí chléb, který je přílohou k předkrmu, což je „paštika jinak“. Jiná je i kulajda, která milovníkům tradiční houbové polévky jede asi nejméně, přijde jim poněkud bez chuti.

Vepřo-knedlo-zelo je až na zelí také jinak a soupeři jsou překvapení, co všechno se dá z náhradních surovin uvařit. Jarda se vůbec netěší na mrkvový dort, ale třeba Renáta je na tenhle moučník docela natěšená. A s gastronomií souvisí i první zábava týdne – výroba domácích pralinek.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Monika,
v pondělí 28.5. 2018 od 17.50 na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 28.5. 2018 – Monika:

Prostřeno – 28.5. 2018 – Monika
Prostřeno – 28.5. 2018 – Monika
Prostřeno – 28.5. 2018 – Monika
Prostřeno – 28.5. 2018 – Monika
Prostřeno – 28.5. 2018 – Monika
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice