Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno 22.2. 2017 - Dana – Královéhradecký kraj

22. 02. 2017 | Poslední díl
V Královéhradeckém kraji, většinou v podhůří Krkonoš, se potkají a utkají tři ženy a dva muži. Dvě ženy už překročily šedesátku, a ač jsou si věkem a zkušenostmi v kuchyni nejbližší, je to jako „hot a čehý“. Olga s Danou se projeví jako největší rivalky. Každá je totiž jiná a o něco mladší Dana u stolu hodně mluví a kritizuje, což leze na nervy nejstarší Olze.

Také to vypadá na parádní souboj vývarů s knedlíčky, ty budou na jídelníčku hnedle třikrát. Co ale všechny účastníky spojuje, to jsou četné zdravotní neduhy, handicapy i vážné nemoci, proto to u stolu místy vypadá jako v lazaretu, směje se Robert. Ten málem přišel o oči, jak uslyšíme.

Prostřeno 22.2. 2017 - Dana – Královéhradecký krajNěkdo kvůli svým zdravotním potížím ani moc nejí, rozlišit ale, co je indispozice, a co už taktika, to je spíš zadání pro psychologa. Dalším spojovacím článkem je úkol týdne - kynuté těsto, o který si budou soutěžící opět losovat. Snadné to rozhodně není, alespoň pro oba muže určitě ne. A kdo si v Královéhradeckém kraji povede nejlépe? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a dozvíte se to!

Prostřeno 22.2. 2017 - Dana – Královéhradecký kraj


Ve středu 22.2. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno Dana (62). Středa bude patřit paní Daně, která prodává v obchodě s oblečením. Energická důchodkyně ráda vaří a o jídle, kulinářských postupech a gastronomii hodně mluví. Některým se zdá, že moc rýpe. A tak se hlavně Olga s Robertem rozhodnou to Daně oplatit.

Dana nachystá vydatnou večeři podle tradičních krkonošských receptů a dá si s ní dost práce, místy ale i jí dojde řeč, protože čelí až výsměchu. Přitom kromě těžkého předkrmu, což jsou bramboráčky s uzeným masem, které nedrží tvar, je její hostina zdařilá. Krkonošské kyselo je sice docela risk, určitě nechutná každému, hodně lidí ho nezná a plete si je tu s kulajdou, tu s kyselicou, ale Dana má tuto hutnou polévku „v paži“ a určitě ví, jaká má být.

Proti hlavnímu chodu, což je krkovice s bramborovými špalíčky a červeným moravským zelím, nikdo neřekne ani popel, samozřejmě kromě Olgy, ta prý krkovici nejí.

A sladká tečka na závěr - zlatavé české babiččiny buchty se švestkami - také nikoho neurazí. Jenže co je to platné… Kromě buchet a povinných šneků z kynutého těsta nakynul ve středu i pocit křivdy, a tak se uprostřed týdne prostě pečou i „oplátky“, přestože je Dana pozorná hostitelka a své hosty pozve ještě na prohlídku zámku ve Vrchlabí.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Dana,
ve středu 22. 2. 2017 od 17.35 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !