Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 21.12. 2017 – Marek

21. 12. 2017 | Poslední díl
Poslední letošní Prostřeno! bude v Praze a ve Středočeském kraji. U prostřeného vánočního stolu se sejdou tři muži a dvě ženy - tři cizinci a dva Češi. Palestinec, Američanka, Egypťan a Češi Martin a Petra. Ti všichni se utkají nejen o 60 tisíc u stolu, ale i o dalších 30 tisíc od diváků, kteří mohou každý den bodovat hostitele a tomu, podle nich nejlepšímu, kromě finanční odměny udělit i řád Zlaté vařečky. Soutěžící předvedou své pojetí Vánoc.

Menu představí pokrmy plné koření, orientálních chutí a vůní, zakapané citronem a ovoněné skořicí a zázvorem, budou ale i ryby, salát nebo jablečný koláč. S tím souvisí také úkol týdne – nejoblíbenější vánoční recept každého z amatérských kuchařů. Občas se ztratíme v překladu a divákům tentokrát hodně pomohou moderátoři Jana Boušková a Václav Vydra. Cizinci u stolu by si asi nejlépe popovídali anglicky, někdy konverzace prostě trochu drhne, vždyť čeština je opravdu těžký jazyk.

Prostřeno – 21.12. 2017 – MarekAmeričanka Lisa si dokonce myslí, že sedm pádů mohl vymyslet „snad jen ďábel“. Martin má zprvu trochu odstup a místy u stolu brblá, nakonec se ale jako hráč projeví zejména upovídaný a žoviální Yousef, kterého je všude plno a který celý vánoční týden zahájí. Kdo tento kosmopolitní týden vyhraje? Češi, nebo cizinci? Sledujte Prostřeno! každý všední den!

Prostřeno – 21.12. 2017 – Marek:


Ve čtvrtek 21.12. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno IT specialista Marek (27)
. Čtvrtek patří ajťákovi Markovi, který má prý tak malý byt, že bude raději vařit u své sestry. Sice se v bytě snažil navodit iluzi vlastního prostředí, ale hostům to jedno nebude. Marek si v kuchyni docela věří a k vaření přistupuje s až exaktní přesností. Na všechno používá odměrky, sůl a další ingredience váží po gramech. Jeho moderní menu nemá s klasickými českými jídly nic společného.

To vadí hlavně Pepinovi, který o tom celý večer mluví. Martin se mu snaží vysvětlit, že na Boží hod nebo na Štěpána se u nás jí často kachna, kterou podává, ale pečínka s knedlíkem a se zelím to nebude. Hosté dostanou kachní prsa filírovaná (nakrájená na plátky) s kaší. Všichni by asi raději dostali kachnu v klasické úpravě, Pepino touží po stehně, prsa jsou pro něj prý moc suchá.

Na Vánoce se na stole klidně může objevit i hrášková polévka, myslí si Lisa, ovšem těžko italská bruschetta, to skutečně není český předkrm. Marek se ale hájí tím, že je to prostě jeho nejoblíbenější předkrm, tak proč si ho nedopřát i při sváteční příležitosti? Nejméně se mu asi povedl poslední „jahodový tataráček s palačinkou a čokoládovou tečkou“, palačinky jsou prý až moc obyčejné a jahody se hostiteli poněkud roztekly.

Ani se zábavou se Martin moc netrefil. Připravil si test na téma české vánoční zvyky, to však cizincům, kteří jen s obtížemi přeslabikují český text a moc toho o našich obyčejích nevědí, připadá vůči nim až neuctivé. Ve čtvrtek se tak vánoční pohodička trošku naruší, místy to až zaskřípe. Martin a Pepino se prostě nemusí…

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Marek,
ve čtvrtek 21.12. 2017 od 17.50 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 21.12. 2017 – Marek:

Prostřeno – 21.12. 2017 – Marek
Prostřeno – 21.12. 2017 – Marek
Prostřeno – 21.12. 2017 – Marek
Prostřeno – 21.12. 2017 – Marek
Prostřeno – 21.12. 2017 – Marek
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek