Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 18.12. 2019 – Ilona

18. 12. 2019 | Poslední díl
Poslední premiérové Prostřeno! v tomto roce bude speciální, věnované sváteční a vánoční tématice a jako již tradičně se ho zúčastní většinou cizinci. Stejně jako obvykle se bude hrát o 60.000 korun a hostitelskou čest k tomu. Soutěžící žijí převážně v Praze a okolí, jeden v jižních Čechách. Tři ženy a dva muži prozradí, co se jim u nás líbí, proč zde žijí a jak oslavují konec roku.

Pohodový týden bude o původních zvycích, tradicích, dárečcích, a hlavně o rodinných receptech. Ochutnáme pět svátečních menu. Kromě toho našeho také polské, syrské, tatarské a jedno menu z Bosny a Hercegoviny, které speciální týden zahájí. Českým Vánocům patří finále a také s nimi souvisí úkol týdne: kapr nebo jiné sváteční české tradiční pochoutky na libovolný způsob.

Prostřeno – 18.12. 2019 – IlonaKomu se to povede nejlépe a komu nejvíc zamotá hlavu jeden vegetarián u stolu? Všichni hostitelé jsou celkem zruční kuchaři. Kdo to ale celé vyhraje a připraví nejhezčí večírek s výborným jídlem a působivou sváteční atmosférou? To uvidíte v Prostřeno! během adventního týdne. Dívejte se od pondělí do pátku, inspirujte se a těšte se na toho svého ježíška!

Prostřeno – 18.12. 2019 – Ilona:


Ve středu 18.12. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno Polka Ilona (31). Muži již předvedli, co v kuchyni dovedou, uprostřed týdne přichází řada na ženy. První z nich je Polka Ilona, která bydlí se svými dvěma dětmi a přítelem v útulném domečku kousek za Prahou. V Čechách už dvanáct let a pracuje v oblasti IT. Hosté se do Lehovce těšili. Ilona chce ukázat, jak vypadá polská kuchyně nebo zvyky a pro soupeře připraví bohaté menu, ale dvanáct tradičních chodů to nebude.

Pochutnají si hosté na svátečním polském menu bez masa? Kdo by si ale myslel, že bude Aita spokojen, mýlil by se. Ten si totiž vždycky najde něco, co mu vadí či nechutná. Nejvíc totiž miluje hranolky a byl by nejšťastnější, kdyby dostal kupu pomfritů, ovšem bez tatarky! Polská gastronomie souvisí především s kuchyní východních sousedů, něco také převzala ze středoevropských nebo skandinávských kulinářských tradic. Hlavní součást tvoří zelí, brambory, kopr a maso, to ale kromě ryb ve středu nebude. A kapr, kterého Ilona nemusí, je pro ni opravdu výzva!

Úkol týdne podává k hlavnímu chodu. Na úvod večeře servíruje sledě v oleji, což se třeba Borisovi zdá až příliš jednoduchý předkrm. Polévka z červené řepy s fazolemi je nezahuštěná, je to takový hodně odlehčený boršč. Na hlavní chod jsou pirohy s tvarohem a bramborami posypané osmaženou cibulkou, k tomu bigos z kysaného zelí. S tímto jídlem si Ilona docela vyhrála a při přípravě těsta a plnění pirohů je vidět, že je to zkušená kuchařka. Pirohy se totiž vaří ve vodě a všechny „přežijí“ vcelku, náplň dobře drží a v kombinaci s cibulkou a zelným bigosem hlavní chod také návštěvě chutná.

Poslední jablečný koláč spíš připomíná anglosaský jablečný páj než náš štrúdl. Večer u milé a pozorné hostitelky s kolektivní výrobou barevného papírového řetězu na stromeček je moc hezký. A nakonec dojde i na nadílku. Kdo si dáreček zaslouží a kdo ani moc ne?


Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Ilona, ve středu 18.12. 2019 od 17.50 hodin na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 18.12. 2019 – Ilona:

Prostřeno – 18.12. 2019 – Ilona
Prostřeno – 18.12. 2019 – Ilona
Prostřeno – 18.12. 2019 – Ilona
Prostřeno – 18.12. 2019 – Ilona
Prostřeno – 18.12. 2019 – Ilona
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles