Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Prostřeno – 17.12. 2019 – Fawaz

17. 12. 2019 | Poslední díl
Poslední premiérové Prostřeno! v tomto roce bude speciální, věnované sváteční a vánoční tématice a jako již tradičně se ho zúčastní většinou cizinci. Stejně jako obvykle se bude hrát o 60.000 korun a hostitelskou čest k tomu. Soutěžící žijí převážně v Praze a okolí, jeden v jižních Čechách. Tři ženy a dva muži prozradí, co se jim u nás líbí, proč zde žijí a jak oslavují konec roku.

Pohodový týden bude o původních zvycích, tradicích, dárečcích, a hlavně o rodinných receptech. Ochutnáme pět svátečních menu. Kromě toho našeho také polské, syrské, tatarské a jedno menu z Bosny a Hercegoviny, které speciální týden zahájí. Českým Vánocům patří finále a také s nimi souvisí úkol týdne: kapr nebo jiné sváteční české tradiční pochoutky na libovolný způsob.

Prostřeno – 17.12. 2019 – FawazKomu se to povede nejlépe a komu nejvíc zamotá hlavu jeden vegetarián u stolu? Všichni hostitelé jsou celkem zruční kuchaři. Kdo to ale celé vyhraje a připraví nejhezčí večírek s výborným jídlem a působivou sváteční atmosférou? To uvidíte v Prostřeno! během adventního týdne. Dívejte se od pondělí do pátku, inspirujte se a těšte se na toho svého ježíška!

Prostřeno – 17.12. 2019 – Fawaz:


V úterý 17.12. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno Syřan Fawaz řečený Aita (57). Syrská kuchyně na stole vrší kupy různých talířků, misek a podnosů, tomu chce také hostitel Fawaz z Týna nad Vltavou, jehož jméno prý znamená v češtině Vítězslav, čestně dostát. Fawaz si ale nechá říkat příjmením Aita a na to, jak dlouho u nás žije, občas válčí s češtinou. Svérázný hostitel s pronikavým pohledem pochází z Damašku, u nás studoval a zůstal kvůli lásce, se ženou se však nakonec rozvedli.

V Čechách se mu líbí a oceňuje svobodu zdejšího života. Bude úterní večírek nejhektičtější ze všech, jak se domnívá Míša? „Je to živel,“ soudí o hostiteli a nemýlí se, temperamentní Aita se pak chytne s Borisem kvůli dezertu. Jeho prostírání je poměrně chaotické, protože na stůl se prostě všechno nevejde. Přípitky hostitel nešetří, chce ukázat syrskou pohostinnost, kromě toho má důvod – narozeniny slaví nejen on, ale i jeho milovaný syn. A při šmejdění na hosty čeká v obýváku další prostřený stůl plný orientálních cukrovinek a ovoce. Prostě jídla bude v úterý dost a dost, ne všechno ale hostům zachutná. Na předkrm budou zajímavé slané buchty se sýrovou náplní a k tomu pomazánky z cizrny, lilku a bílého jogurtu.

Po včerejšku by ženy i uvítaly vegetariánské menu, ale protože chce hostitel ostatním dopřát, v hlavním chodu s rýží, nudlemi a brambory je i kuře. A nesmí chybět tradiční salát z petrželky a rajčat. Míša se hodně těšila na arabskou čočkovou polévku se šafránem, je však zklamaná, rozmixovaná čočkovka s rýží je neslaná a planá. I kuřecí maso, které kuchař ani neochutnal, by potřebovalo dosolit.

Jako dezert je harisa a kokosové kuličky. Kdo zná harissu spíš jako pálivou pastu z červené papriky, bude překvapen. A to je právě Boris... Jenže hostitel se rozčílí, jemu nebude nikdo vykládat, co je arabská kuchyně. Aita má doma spoustu CD s muzikou, kterou rád poslouchá. Jako zábavu proto zvolí syrský tanec, je to ale spíš tamní pop než tradiční hudba. Moc vánoční to u hlučného muslimského hostitele tedy nebude, ovšem nuda rozhodně nehrozí.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Fawaz, v úterý 17.12. 2019 od 17.50 hodin na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 17.12. 2019 – Fawaz:

Prostřeno – 17.12. 2019 – Fawaz
Prostřeno – 17.12. 2019 – Fawaz
Prostřeno – 17.12. 2019 – Fawaz
Prostřeno – 17.12. 2019 – Fawaz
Prostřeno – 17.12. 2019 – Fawaz
Prostřeno – 17.12. 2019 – Fawaz
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !