Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 15. týden

6. 04. 2015 | Poslední díl
Vydejte se s námi do zajímavých míst, po stopách zločinu i historie, zažijte nástrahy života na vlastní kůži a odhalte ty největší konspirace všech dob. Prima ZOOM nabízí nejširší pokrytí vašich zájmů. Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit v 15. týdnu?


7. 4. 19.00 – Dingomaro: Íránský černý jih

Hamid Said je díky svému internetovému hitu Bad Shans nejslavnějším černým hudebníkem v celém Íránu. Jenže teď sednul na motorku a vyrazil jižní částí země podél Perského zálivu, aby si splnil dávný sen – chystá se zorganizovat koncert nejlepších černých muzikantů v zemi. Íránský černý jih byl kromě Peršanů, Indů, Arabů a Evropanů ovlivněn a osídlen převážně potomky otroků a obchodníků z Afriky. Přestože se náboženským vyznáním hlásí k šíitům, dodnes provozují voodoo obřady jako jejich předci. Pohřby a tryzny na jihu Íránu proto připomínají divoce exotickou atmosféru New Orleans. Hamid Said přesto musí překonat mnoho překážek, než se mu podaří uspět – od místní krajiny, která je stejně dech beroucí a krásná jako nebezpečná. Cestuje od rozeklaných hor na rozpálenou poušť a nakonec musí překonat pochyby vlastní manželky, jež si postavila hlavu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 15. týden7. 4. 21.00 – Elitní jednotky starověku (Asasíni)

Vládci od starověkého Řecka až po zamrzlý sever vždy potřebovali vlastní elitní jednotky. Každá epizoda dokumentárního seriálu Elitní jednotky starověku se zaměřuje na konkrétní speciální týmy a jejich propracovanou strukturu, na to, jak pracovali a jakým způsobem plnily smrtonosné úkoly. Ať už to byli bojovníci Sicarii, kteří se tajně postavili římským dobyvatelům v Jeruzalémě a dopadli hořce, nebo zdrogovaní norští válečníci berserkové schopní zastavit saskou armádu jen se sekerou v ruce, jejich příběhy jsou fascinující. Nebudou chybět ani tvrdým výcvikem prošlí Sparťané.

8. 4. 19.00 – Největší zlo II (Vraždy ze žárlivosti)

Pokračování dokumentárního kriminalistického seriálu rozebírá případy a chování dalších notorických zločinců a vrahů, sériových i masových zabijáků – prostě vyložených psychopatů. Jednotlivé epizody druhé řady Největšího zla se postupně zaměřují na zločiny spojené se žárlivostí, šmírováním, bludnými představami, pomstou, vampyrismem a kanibalismem, násilím gangů nebo Charlesem Mansonem. Nechybí ani zvlášť mrazivý díl věnovaný nevyřešeným případům.

8. 4. 21.00 – Tajemství vzpřímené chůze


Biolog a specialista na evoluci Carsten Niemitz tvrdí, že se mu konečně podařilo najít vysvětlení klíčového vývojového kroku, který vedl ke zrodu moderního člověka. Jeho teorie je revoluční. Podle ní naši předkové neslezli ze stromů. K chození po dvou je naopak přinutilo to, že vlezli do vody. Niemitzova teze stojí proti zavedenému názoru, že k evoluci došlo v suchém prostředí savany, a vdechla nový život do oboru výzkumu původu člověka, jenž během několika posledních desetiletí doslova zamrzl v čase. Dokumentární film Tajemství vzpřímené chůze nabízí dostatečné a přesvědčivé kompletní vysvětlení Niemitzovy odvážné teorie i se zajímavými příklady. A zároveň odhaluje překvapivé pozadí našich životů: Proč se tak rádi a často vydáváme na dovolenou k moři a proč nám tak chutnají plody moře?

9. 4. 21.00 – Jetstream: Škola stíhačů (1. díl)

Jetstream: Škola stíhačů sleduje nervy drásající dobrodružství elitní skupiny stíhačů amerického letectva, kteří se učí létat na nejpokročilejších nadzvukových letounech na světě F-18 Hornet. Tito piloti pečlivě vybraní z tisíců zájemců s vynikajícími výsledky dostali jedinečnou příležitost uspět na nejvybranější škole na světě. Jenže komu z nich se to skutečně podaří? Dokumentární seriál těží z jedinečného přístupu do zákulisí 410. výcvikového oddílu. Na jejich základně Cold Lake v Albertě testují své schopnosti piloti ze všech koutů světa. Piloti stíhaček se nerodí, musí se vychovat a Cold Lake je právě tím místem, kde k tomu dochází. 

10. 4. 19.00 a 19.30 – Odhalení: Konspirační spisy I (Hvězdné brány; Deset největších konspirací všech dob)

Máme pro vás další zajímavá témata. Hvězdná brána, pomocí níž lze cestovat vesmírem, nepřestává vyvolávat různé teorie o její existeci. Na území Iráku je údajně nejstarší hvězdná brána na naší planetě. Podle teoretiků ji používali Sumerové spolupracující s mimozemšťany „Anunnaki“. Takovýchto bran je na Zemi asi 10 – 20, např. v Peru (Brána bohů), v Bolívii (Sluneční brána), dále v Egyptě atd. Samotné hieroglyfy Egypťanů znázorňují technologie a zařízení, které jsou k vidění až v současnosti nebo nedávné minulosti. Teoretici tvrdí, že hvězdnou bránu chtěl najít a také našel Adolf Hitler v Antarktidě. Hvězdnou bránu nalezl prý i Saddám Husajn, proto také vypukla válka v Perském zálivu. Jsou to vše jen teorie? A kdybychom ji nalezli, podaří se ji zprovoznit?
Pak vám představíme deset největších konspiračních témat. 10) Přistání na Měsíci 20. července 1969. Celé přistání bylo zpochybněno, údajně se vše odehrálo jen v ateliéru pod vedením režiséra Stanleyho Kubricka. Doposud přistání nevěří 10 – 25 % populace.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 15. týden9) Projekt MK Ultra. Jde o výzkumný projekt ústřední zpravodajské služby, zabývající se kontrolou mysli. Lidem měly být podávány silné dávky různých léků, používány elektrošoky a další zvrácené techniky. V 70. letech se informace o projektu dostaly na veřejnost a pošpinily pověst CIA. 8) Oblast 51 – přísně tajná vojenská základna, kde se mají odehrávat ty nejtajnější věci, včetně zkoumání a vývoje mimozemských technologií. 7) Vládní zařízení H.A.A.R.P., které je údajně schopné zničit svět. Zkoumá ionosféru, ale dokáže vysílat nepřiměřené množství energie. Podle všeho může manipulovat s počasím, vysílat radiační paprsek a ještě mnohem více. 6) Chemtrails – chemická stopa, vypouštěná armádou do atmosféry, údajně za vědeckým účelem. Možná testují nějakou biologickou zbraň, možná pohání globální oteplování.

Ani teoretici se nedokážou shodnout. 5) Nový světový řád. V této spojitosti jsou nejčastěji zmiňováni svobodní zednáři, jejichž symboly jsou na mnoha významných předmětech a stavbách z americké historie. 4) Dokument, podle kterého byl Ježíš ženatý a vychovával dítě. Nedávno objevený papyrus byl prohlášen za podvrh, jak konspirační teoretici očekávali. Změnil by jinak historii a jeden z pilířů křesťanství. 3) Nalezení létajícího talíře v Roswellu v roce 1947. Talíř byl zabaven armádou, která změnila výklad a z vesmírného plavidla se rázem stal meteorologický balon. 2) Fingovaná smrt Adolfa Hitlera (30. dubna 1945). Ten byl údajně po válce spatřen a samotná FBI se podle spisů zabývala tím, jestli není skutečně naživu. Připustila tím variantu, kterou mělo potvrdit několik důkazů. 1) Atentát na Johna F. Kennedyho. Kdo stál za jeho vraždou a jaký byl přesný účel, se asi nikdy nedozvíme.

11. 4. 18.00 – Zkáza lodi Endurance

V roce 1914 sir Andrew Shackleton vyplul s posádkou na lodi Endurance směrem k Antarktidě s úmyslem přejít tento nehostinný kontinent. Jenže ještě před tím, než vůbec dosáhli pobřeží, jejich loď promrzla skrz naskrz a ztroskotala. Osud sira Shackletona a jeho posádky by byl zpečetěn. Naštěstí je zachránilo vynikající námořnické umění a skvělé navigační schopnosti kapitána Franka Worstleyho. Celovečerní dokumentární film o Shackletonově expedici odsouzené k záhubě vypráví vůbec poprvé vcelku její pravdivý příběh z pohledu tohoto pozoruhodného kapitána.

Unikátní dokumenty, vysílané v 15. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle