Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 5.5. 2017 – Karel

5. 05. 2017 | Poslední díl
Na jihu Moravy, především v Brně a okolí, se sejde pestrá, mlsná a zajímavá společnost: tři ženy a dva muži. Nejstarší účastnici je šedesát let, a přestože je Renata už čerstvá důchodkyně, obléká se jako dvacítka a baví ji techno. Navíc je to taková poloviční Italka a tomu odpovídá i její menu. Jako morous naopak proti ní působí její největší rival Radek, který je velký teoretik a ve vaření a gastronomii si dost věří. Jak ale dopadne jeho středeční večer? Bude to v kuchyni taková sláva?

Radek totiž hodně kritizuje, Renatě radí ohledně italské kuchyně a Arménce Suzaně zase vyčítá, že její boršč není tak silný, jak si představoval, a že tak vybíravý strávník by se neměl hlásit do podobné soutěže. A možná na to doplatí… To nejmladší soutěžící, teprve devatenáctiletý Karel, na to jde mnohem taktičtěji. Celý týden se moc neprojevuje, nekritizuje, do nikoho nerýpá, ale… Karel vaří jako poslední a úkol týdne – pokrmy z vajec – už v pátek zná. Navzdory všem dohadům u stolu ohledně prostírání a jídla se partička z Brna a okolí do krve nepohádá.

Prostřeno – 5.5. 2017 – KarelStmeluje ji slušná Suzana, věčně rozesmátá Sandra i Renata - sice zklamaná, ale nad věcí… Čeká nás tedy pestrá mezinárodní kuchyně, zajímaví hosté i šmejdění, další výzvy a „módní policie“, která poslední dobou k pořadu neodmyslitelně patří. A dojde i na tvrdě upřímné bilancování, kdy si soupeři navzájem prozradí, jak bodovali. Kdo se ukáže jako největší taktik? A kdo to v Jihomoravském kraji vyhraje a odnese si 60 000 korun? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku!

Prostřeno – 5.5. 2017 – Karel:


V pátek 5.5. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno nejmladší hostitel Karel (19). Karel je trochu nervózní, hodně mu záleží na tom, aby se hosté u něho cítili dobře. Čisté a nové Karlovo bydlení, které mu jako přístavbu na střeše svého domku zařídili rodiče, se dámám hodně líbí. Skoro vše je v bílé, dokonce i hostitel. Celý týden volá po svíčkách, ale ty se mu nakonec nepodaří doma zapálit, protože zapomněl na funkční zapalovač.

Také nalije uvítací sekt do skleniček na víno, zatímco šampusky leží vedle ladem, vyletí mu špunt a špatně prostře příbory, čehož si hned všimnou Radek s Renatou. Radka pěkně naštve, když mu benjamínek týdne nalije nealkoholické pivo, což považuje skoro za urážku a dá si raději vodu. „Tím si u mě samozřejmě známku nezlepší, že jsem pil celý večer vodu,“ konstatuje rozladěný host. Renata s Radkem sedí vedle sebe a mají si co vracet.

Menu se jim zdá obyčejné, Sandra se na české jídlo těší, rovněž i Suzana, která dostane od pozorného hostitele místo vepřového kuře. Hovězí polévka s knedlíčky a kapáním je prý málo dokořeněná, v játrové zavářce chybí česnek, možná i sůl. „Takoví znalci zase nejsou - i éček tam měli dost,“ směje se Karel, který před soupeři zapře bujon i polévkové koření. Vepřový plátek s houbovým přelivem z krkovice a se šťouchanými brambory je vlastně minutka, na kterou se musí chvíli čekat. Jak nandat šťouchané brambory do formičky, když forma chybí? Hostitel předvede prima vychytávku.

Jinak mu ale Renata a Radek radí o sto šest ohledně přípravy masa, které se jim zdá trošku tuhé; vezme si jejich rady mladý hostitel k srdci? A sladká tečka Karlovi docela vyjde – upeče štrůdl z vlastního pivního těsta. To by mohlo chutnat Radkovi. Mohlo, ale nebude, protože Radek je prostě věčně nespokojený, postrádá rozinky a prý se dusí kusy mandlí. Oba největší kritici grilují mladého kuchaře ze všech stran. Kdo ale své účasti v pořadu nakonec údajně nejvíc lituje? Dozvíme se, kdo je největší taktik? A možná přijde i kouzelník…

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Karel,
v pátek 5.5. 2017 od 17.35 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 5.5. 2017 – Karel:

Prostřeno – 5.5. 2017 – Karel
Prostřeno – 5.5. 2017 – Karel
Prostřeno – 5.5. 2017 – Karel
Prostřeno – 5.5. 2017 – Karel
Prostřeno – 5.5. 2017 – Karel
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle