Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 28.3. 2018 – Andrzej

28. 03. 2018 | Poslední díl
Velikonoční Prostřeno! bude zčásti mezinárodní. U stolu se sejdou nejen Češi, ale také jeden Slovák, Řek a Polák. Samí třicátníci. Pro Naděždu je symbolem Velikonoc beránek. Pro Řeka Vasilise jsou tyto svátky velmi důležité, jde o příchod jara, kdy lidé chodí do kostela a skromně se stravují. Pro věřícího Poláka Andrzeje znamenají Velikonoce dobro a naději, vítězství nad smrtí.

Slovák Lubo je má zase spojené s barvením vajíček, rodinnými setkáními a bohatým stolem, veselými zvyky, kdy kluci polévají holky vodou a za to dostanou vajíčko, panáka nebo sladký dáreček. A pro Markétu je to hlavně čas strávený s rodinou, kdy se peče mazanec, barví vajíčka a vaří se nějaká výborná sváteční bašta.

Prostřeno – 28.3. 2018 – AndrzejÚkol týdne je zelený a někteří soutěžící to pojmou vskutku nápaditě a originálně. Muži jsou v mírné přesile a všichni budou opět bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun i o přízeň diváků, která jim může přinést dalších 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se může těšit i jeden z hlasujících diváků. Sledujte pohodové, pestré a zajímavé velikonoční Prostřeno! a nezapomeňte hlasovat!

Prostřeno – 28.3. 2018 – Andrzej:


Ve středu 28.3. 2018 v pořadu Prostřeno uvaří Polák Andrzej (35). Polák Andrzej pracuje jako operátor na zákaznické lince a zkouší psát, už vydal hodně knih a ještě více jich má doma, v bytě na rušné žižkovské ulici, kde žije sám. Věřící katolík si přeje, aby týden proběhl v klidu a míru, tak jak by měly Velikonoce vypadat. To mu však tak úplně nevyjde, protože i když je v kuchyni velmi zručný a svoje národní menu má dobře vymyšlené, pěkně mu u toho tečou nervy. Ale zbytečně…

Sice zapomene hosty včas vyzvat ke šmejdění, na jídlo se místy čeká a třeba Naďa dostane místo příboru dvě vidličky, jeho hostina se nakonec povede. A Andrzej si to nijak neulehčí, spíš naopak! Je to hračička. Na přípitek je vodka smíchaná s jablečným džusem a servírovaná ve vydlabaných jablíčcích s brčkem. Polévku podává ve vlastnoručně upečených bocháncích chleba - a to se cení.

Polévka žurek je navíc pěkný risk, který kupodivu vyjde. Jde o jakousi bohatší obdobu podkrkonošského kysela. Na předkrm jsou vajíčka plněná kozím sýrem a rajčaty a ani zde nikdo nic nenamítá proti kozímu sýru, naopak i zeleně obložený předkrm doplněný o dobré klobásky a šunku hosté chválí. Pracný je i hlavní chod: plněná vepřová pečeně se sušenými švestkami v bylinkách je roláda s aromatickou nádivkou v podobě fáše, s brambory s cibulkou a dvěma saláty, kde nesmí chybět v Polsku tak oblíbená červená řepa a kysané zelí.

Návštěvu rozveselí trhlá legrační zábava jako na polské svatbě a potěší sernik, polská obdoba módního moučníku cheesecake, kde nechybí sušené švestky. V již zklidněné atmosféře u stolu se od hostitele dozvíme i něco o polských Velikonocích, které se podobají spíše těm slovenským než českým.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Andrzej,
ve středu 28.3. 2018 od 17.50 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 28.3. 2018 – Andrzej:

Prostřeno – 28.3. 2018 – Andrzej
Prostřeno – 28.3. 2018 – Andrzej
Prostřeno – 28.3. 2018 – Andrzej
Prostřeno – 28.3. 2018 – Andrzej
Prostřeno – 28.3. 2018 – Andrzej
Prostřeno – 28.3. 2018 – Andrzej
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !