Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 23.4. 2018 – Julija

23. 04. 2018 | Poslední díl
Hlavní šedesátitisícovou výhru si v Praze budou chtít vyvařit a vysoutěžit tři muži a dvě ženy. Dva z účastníků jsou původem cizinci a oba jsou příjemní hostitelé i šikovní kuchaři. Do pořadu vnesou Vlado i Julija energii, výbornou češtinu skoro bez přízvuku a jídelníčky obohacené o ukázky chorvatské a ukrajinské kuchyně. Zbylí muži jsou spíš introverti, i když Radek je taková tichá voda a v kuchyni i jako hostitel příjemně překvapí.

S Prostřeno! má už nepřímé zkušenosti Vojtěch, jehož partner už v pořadu vařil a diváci si na něj budou pravděpodobně pamatovat. Vojtěch je „menší číslo“ než jeho nepřehlédnutelná polovička a zda se mu v malém bytě bez trouby bude dařit lépe, je zatím ve hvězdách. Bydlení je i slabostí nejstarší hostitelky Lenky, která žije v domku, který by potřeboval rekonstrukci a generální úklid. Invalidní důchodkyně Lenka ale jediná zvládne na jedničku úkol týdne – hamburger.

Prostřeno – 23.4. 2018 – JulijaA jako zdravotní sestra se zaslouží i o zábavný kurz první pomoci. O kurz sebeobrany v exteriéru se pokusí ve finále Vlado. Jiskří to mezi Vladem a Julijí, jak si myslí Lenka? Kdo ze soutěžících získá největší divácké sympatie a tím vylepší domácí rozpočet o deset tisíc korun? A který z hlasujících diváků se bude radovat ze stejné částky? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku, vše se dozvíte!

Prostřeno – 23.4. 2018 – Julija:


V pondělí 23.4. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno Julija (32). Jako první uvaří sympatická a pohledná maminka třináctileté dcery. Julija pochází z Ukrajiny, pracuje jako vedoucí prodejny s vínem a mluví téměř bez přízvuku, prý i doma s dcerou se baví česky. Je evidentně šikovná a zkušená kuchařka, byt má jako klícku, u ní bude radost jíst.

Většinu pondělního menu tvoří pokrmy ukrajinské kuchyně a je v něm hodně moučných jídel, byť s přídavkem masa. Z mouky jsou slané a plněné palačinky benderyky, plněné kuřecím masem a ještě jednou osmažené. K nim je domácí tatarka a jsou téměř bez chybičky. Největším riskem první večeře je letní studená polévka okroška, pro našince nezvyklé jídlo, spíš takový pěkně nadrobno nakrájený salát s okurkou, vejcem, šunkou, koprem a smetanovou zálivkou - v létě vychlazený je jistě osvěžující.

Chorvat Vladimir se už moc těší na pelmeně, které miluje a zná od svého ukrajinského kamaráda. A Julija se přesně trefí do jeho představ. Na přípravu jinak pracných pelmení má šikovnou pomůcku. I servírování hlavního chodu je atraktivní, zvlášť se podává omáčka s koprem, kterého je pro někoho ale už moc.

A zajímavý je dezert s tvarohovými nočky a mascarponovým krémem s malinami. Julija se věnuje vínu a tomu je věnována i zábava. Kdo si chce zahrát na someliéra? Marek to nebude, ten alkohol nesnáší…

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Julija,
v pondělí 23.4. 2018 od 17.50 na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 23.4. 2018 – Julija:

Prostřeno – 23.4. 2018 – Julija
Prostřeno – 23.4. 2018 – Julija
Prostřeno – 23.4. 2018 – Julija
Prostřeno – 23.4. 2018 – Julija
Prostřeno – 23.4. 2018 – Julija
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !