Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 19.6. 2018 – Alžběta

19. 06. 2018 | Poslední díl
Barvy Středočeského kraje bude reprezentovat převážně ženská parta. Prostřeno! se tentokrát zúčastní čtyři ženy a jediný muž, který celý týden uprostřed Čech zahájí. Není to konfliktní sestava, ale také je jasné, že nikdo z nich už nemá potřebu se vidět. Účastníci jsou dost odlišní a hodně jim jde o výhru, i když netaktizují nijak okatě. Až ve finále nás napadne, jestli náhodou není největším taktičkou sympatická, skromná a zamlklá Kristýna?

Nebo je to Alžběta, jak si myslí Tomáš? A co když je to on, vždyť sám prohlašuje, že všem jde hlavně o výhru. Poslední soutěžící se s tím ostatně ani netají, ta by odjela za výhru na léto ráda do Ameriky. Nejmladší Karolína a nejstarší Alžběta si poněkud nerozumějí ohledně důvodů k rozvodu, Karolína se zdá Alžbětě na svůj věk zbytečně pragmatická.

Prostřeno – 19.6. 2018 – AlžbětaPřitom obě pracují ve zdravotnictví a pomáhají lidem. Soutěžící jistě překvapí bydlení Kristýny v romantickém srubu, kde uvaří coby náhradnice za svého partnera. Bude opět na co se dívat a nad čím přemýšlet, jedno menu bude poskládané z maďarské kuchyně. Kdo přichystá nejchutnější a nejnápadnější úkol týdne ze sóji?

Kdo ze soutěžících získá největší divácké sympatie a tím vylepší svůj domácí rozpočet o deset tisíc korun? A který z hlasujících diváků se bude radovat ze stejné částky? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku, a hlavně se dozvíte, koho rozpláče hlavní výhra 60 tisíc korun!

Prostřeno – 19.6. 2018 – Alžběta:


V úterý 19.6. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno pečovatelka Alžběta (42). Druhá hostitelka přišla do středních Čech ze Slovenska po rozvodu, dnes pracuje jako pečovatelka v ústavu pro pacienty se stařeckou demencí. Na svoji záslužnou práci se může plně soustředit, protože její synové už žijí sami, ona bydlí v domečku, který postupně rekonstruují s přítelem. Alžbětin tatínek je Maďar, jí maďarská kuchyně hodně chutná, proto se rozhodla uvařit maďarské menu.

V předkrmu nechybí originální maďarské uzeniny, k nimž upeče bílý chléb, ten jí ale zabere mnohem víc času, než předpokládala. Proto jako první chod podává úkol týdne, polévku ze sóji à la fazolačka, bohužel ani sója nestihla změknout a (bohužel) Alžběta zadání svým soupeřům předčasně prozradila. Kristýnu z tvrdé sóji až bolí zuby. Další polévkou (už podle menu) je hustá maďarská gulášovka, bohatá na maso i zeleninu. Ta je přesně taková, jaká má být, podobná kotlíkovému guláši.

Hlavním chodem je oblíbené slovenské jídlo černohorský řízek. Ten Alžběta smaží nadvakrát, podruhé v bramborákovém těstíčku, ale přílohu, opékané brambory na česneku, odflákne a domácí tatarka se jí vůbec nepovede. Soupeřům připadá řízek, od kterého si hostitelka dost slibovala, poněkud tuhý a spíš jako hospodský blaf, ještě posypaný sýrem a doplněný staromódní oblohou. A poněkud ošizené jsou i poslední, v Maďarsku a na jižním Slovensku oblíbené gundelové palačinky. Normálně asi šikovná a zkušená kuchařka je ze svého výkonu sama zklamaná. Její zábava je ale vynalézavá i lechtivá…

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Alžběta,
v úterý 19.6. 2018 od 17.50 na Primě



Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 19.6. 2018 – Alžběta:

Prostřeno – 19.6. 2018 – Alžběta
Prostřeno – 19.6. 2018 – Alžběta
Prostřeno – 19.6. 2018 – Alžběta
Prostřeno – 19.6. 2018 – Alžběta
Prostřeno – 19.6. 2018 – Alžběta
Prostřeno – 19.6. 2018 – Alžběta
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !