Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 19.3. 2019 – Esteban

19. 03. 2019 | Poslední díl
Prostřeno! pro své diváky připravilo speciální, pestrý a inspirativní dáreček. U prostřeného stolu se sice sejdou samí muži, ale z různých koutů světa. Mezi u nás domestikovanými cizinci nebude ani jeden Čech, český bude jen úkol týdne. Pánové mají připravit nějaké své oblíbené české jídlo. Jak se s tím popasují? Na kachničku a zelíčko se šesti nebo gulášek jim asi čas nezbyde…

Především ale připraví něco ze své domovské kuchyně. Speciální týden s cizinci žijícími v České republice, konkrétně v Praze a středních Čechách, nabídne exotické chutě, příběhy s vůní dálek i intenzivní kurz češtiny. Snad se neztratíme v překladu, a kdyby ano, pomohou české partnerky… U prostřeného stolu se sejde Mexičan, Ind, Dán, Bulhar a jeden mladík z Hondurasu, který celý týden zahájí. Jak si parta pěti chlapů sedne dohromady?

Prostřeno – 19.3. 2019 – EstebanA jak se bude dorozumívat? Rukama, nohama, nebo se zapojí i lámaná čeština? Najdou společnou řeč? Pravidla jsou samozřejmě stále stejná, pořád půjde o výhru 60 000 korun i o možnost hlasování, v němž nemusí získat deset tisíc korun pouze váš favorit, ale také vy!

Prostřeno – 19.3. 2019 – Esteban:


V úterý 19.3. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno mexický barman Esteban (41). Druhý hostitel je vystudovaný zvukař, ale živí se v baru, kde míchá dobrou margaritu. I tu dá svým hostům ochutnat, to už ale jeho zábavný večírek s originální hudební produkcí vrcholí. Esteban občas míchá i muziku, kterou má moc rád a které rozumí. Je sebevědomý a tréma ho nijak nesvazuje, i když soupeře pozve do hodně stísněného prostoru, hlavu si z toho nedělá.

Do pořadu ho přihlásila přítelkyně, ale během vaření bude hostitelovi pomáhat s češtinou i přípravou večeře kamarád Patrik. Zajímavostí mexického jídelníčku je naložený kaktus se sýrem, opuncie má prý zvláštně intenzivní chuť; k předkrmu nechybí samozřejmě ani lupínky nachos. Polévka je teplá, na druhé sousto prý až pěkně „hot“, pro někoho kromě pálivosti obsahuje i moc mléka. Hlavní „tacos carne“ jsou kukuřičné tortilly s masovou směsí, zde z hovězího. Hostitel ale myslí i na hinduistu Vikase a připraví mu vegetariánskou variantu, opět s kaktusem.

Co se skrývá za sladkou tečkou „Fresas con crema“? Jsou to nám všem dobře známé jahody se smetanou, zde zakysanou, s cukrem a skořicí. Jednoduchý, ale snad na celém světě oblíbený dezert nesmí prý chybět ani na žádné oslavě v Mexiku. Nejlepší je ale zábava, která hosty sblíží: pánové dostanou do rukou netradiční hudební nástroje a vytvoří s kytaristou Estebanem nadějný band …. A jako specialita české kuchyně opět poslouží oblíbené chlebíčky, tentokrát obložené.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Esteban, v úterý 19. 3. 2019 od 17.50 na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !