Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 10.3. 2020 – Lucia

10. 03. 2020 | Poslední díl
V Moravskoslezském kraji se sejdou tři muži a dvě ženy, jde spíš o mladší ročníky. Úkolem týdne bude příprava nějakého původního receptu z kuchyně Magdaleny Dobromily Rettigové. A to bude pro naše soutěžící poněkud oříšek… Ještě že slavná vlastenka nevidí, co si z jejích receptů soutěžící vybrali a jak to dopadlo. Jen jmenovkyně legendární kuchařky Magdalena dávným receptem na červené zelí svůj hlavní chod vhodně obohatí a hosté přílohu pochválí.

Na severu Moravy to bude takový česko-slovenský týden, tři soutěžící pochází původně ze Slovenska. Ťukat se bude hlavně pálenkou, jednu z dam také nešťastně polije šampus. Obě ženy mají odlišnou sexuální orientaci, pánům to ale nijak nevadí. Uvidíme také exotickou domácí zvířenu, chameleona a hada, užovka se dokonce ocitne u stolu. Soutěžní jídelníčky spoléhají na kuchyni moderní i tradiční, pár receptů bude slovenských, týden zahájí řecké menu.

Prostřeno – 10.3. 2020 – LuciaSoupeři se občas podezírají z taktizování, možná ale úplně zbytečně, soutěž je to docela vyrovnaná. Opět nahlédneme do lidských příbytků i osudů a ve finále uvidíme, kdo za svoji večeři dostane nejvyšší počet bodů a zvítězí v boji o výhru 60 tisíc korun a hostitelskou čest k tomu. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a opět nezapomeňte hlasovat! Napínavé to bude až do konce!

Prostřeno – 10.3. 2020 – Lucia:


V úterý 10.3. 2020 uvaří v pořadu Prostřeno Lucia (26). Ze Slovenska pochází také druhá hostitelka, žádná tuctovka. V Ostravě, kam Lucia přijela za svou přítelkyní, je teprve krátce. Obě holky bydlí v celkem skromných podmínkách ve sdíleném bytě ve vysokém paneláku. Lucia vystudovala výtvarné umění, ale artefakty v bytě nejsou její, jak by se mohli hosté domnívat.

Křehká hostitelka působí trochu nesměle a u vaření má docela trému, protože pobyt v kuchyni není tak zcela její parketa. A co teprve taková Magdalena Dobromila, jaký z receptů ze staré české kuchyně si hostitelka vybere? Lucčino menu zní celkem lákavě, hosté se k ní proto docela těší. Čerstvé jednohubky večeři zahájí, je to dobře ochucený předkrm, ale jsou to opravdu jen takové pestré chuťovky, nic vydatného.

Krémová česnečka, kde je hodně česneku, ale ještě více brambor, chutná někomu spíš jako bramboračka. A Lucia má dojem, že Adam začíná nějak moc kritizovat, jenže polévku by chtěl více dochutit i Dušan nebo Lenka, které je jinak Lucia moc sympatická. I Lenka totiž žila s přítelkyní… A co ještě se pánům na večeři nezdá? Velikost porcí, hlavně u hlavního chodu s kuřecími stehny a barevnou bramborovou kaší a zeleninou. Kaše je oranžová po mrkvi, ale Adam prý nedostal ani celé stehýnko.

Je to škoda, protože příloha i kuře, dochucené citronem, medem a tymiánem, jsou výborné. „Pudink plný energie“ soupeři docela chválí a jsou překvapeni, když se od hostitelky dozvědí, že vznikl podle původního receptu s deseti žloutky – odtud ten název. Prostě žádný polotovar. Pozorná hostitelka nabízí v průběhu jídla spolustolovníkům různé nápoje, originální hudební zábava finišuje příjemný, ale dost svérázný večírek u svérázné hostitelky s duší umělkyně.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Lucia, v úterý 10.3. 2020 od 17.50 hodin na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 10.3. 2020 – Lucia:

Prostřeno – 10.3. 2020 – Lucia
Prostřeno – 10.3. 2020 – Lucia
Prostřeno – 10.3. 2020 – Lucia
Prostřeno – 10.3. 2020 – Lucia
Prostřeno – 10.3. 2020 – Lucia
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice